A Doctor Who óta tudom, hogy az angoloknak sem kell messzire menni, ha valami szórakoztatót és eredetit akarnak alkotni, a Kívülállók is pont ilyen. Humor, beszólások, alpári poénok és szupererők keveréke ez a sorozat, na meg a szuper zenéké.

misfits.s01.1

Adott hat fiatal, akiket közmunkára ítéltek, van, akit csak azért, mert evett egy kis édességet és van, akit drogbirtoklás miatt. De már az első napjuk sem megy valami simán (hát még az ezután következőek), ugyanis egy furcsa és igen szokatlan vihar következtében különleges képességekre tesznek szert. Ebben a lepukkant angol kisvárosban, ahol semmi izgalmas sem történik, így „hőseink” sem a világ megmentésén munkálkodnak, hanem a saját aprócska ügyeikkel vannak elfoglalva. Azonban ahogy napról-napra sajátítják el képességüket, úgy eszmélnek rá a tényre, hogy nem ők az egyetlenek, akiket megváltoztatott a vihar. Eközben persze izgalmas és meglehetősen furcsa kalandokban lesz részük, megtanulnak összetartani, és kiállni egymásért.

Nathan (Robert Sheehan), akinek egyszerűen be nem áll a szája, ami pedig kijön rajta az egyszerre vicces, undorító és groteszk – nem tudom hány író dolgozott csak az ő szövegein, de egyszerűen fergeteges, ahogy az alapból nem passzoló szavakat összeköti és káromkodást csinál belőle. Ő csapat mókamestere, aki piszok önző, egoista és folyton a lányokat piszkálja – egyébként meg az egyik kedvencem a sorozatban.

misfits.s01.2

Simon (Iwan Rheon – hozzá már volt szerencséje annak, aki nézi a Trónok harcát), a tipikus magába forduló srác, aki begubódzik, nem szól senkihez, és gyakorlatilag láthatatlan. Természetesen Nathan elsőszámú célpontja lesz ezáltal, de szépen lassan megtanul kiállni magáért ő is – egyébként pedig ő a kedvencem a sorozatban.

Kelly (Lauren Socha) a prosztó karakterek legnagyobbika (nem megsértődni, a többiek is ezt a jelzőt aggatták rá a sorozatban). Mivel eredeti nyelven és szinkronosan is láttam részeket a Kívülállókból, szerintem a magyarok jól megoldották a kihívást, amit a lány beszédstílusa kívánt.

misfits.s01.3

Akikkel viszont nem igazán tudtam mit kezdeni az Curtis (Nathan Stewart-Jarrett) és Alisha (Antonia Thomas), őket nem sikerült megkedvelnem, sőt igazából nem is érdekelt volna, ha valami bajuk esik a sorozatban. De a röhej az egészben, hogy azaz epizód, ami Curtisről szól a kedvencem, úgyhogy megint csak le a kalappal az alkotók előtt.

A sorozatban meglehetősen sok a káromkodás és a durva jelenetekkel sem spóroltak. Ami viszont igazán megtetszett, az a digitális technika hiánya, ugyanis amit csak lehetett megoldottak anélkül, ennek természetesen legfőbb oka a pénzhiány, de a mai tévékben, ahol tocsogunk a CGI-ban igazi felüdülés, valami valódit látni. Ehhez pedig a régi jól bevált trükköket alkalmazzák, gyorsítanak a felvételeken, félhomályban játszódik, vagy a színész hiteti el velünk a megváltozott környezetet – ami szerintem igazán lenyűgöző.

misfits.s01.4

Egy igen megkapó és eredeti sorozat a Kívülállók, ami Angliában már az ötödik évadnál tart, úgyhogy jó lesz igyekeznem az epizódokkal. Aki szerette Az erős krónikáját Dane Deehantől, az garantáltan ezt is kedvelni fogja.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Kívülállók (Misfits), 1. évad (2009-2013)”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .