Halottnak a csók (2007-2009), 2. évad

Bryan Fuller és csapata magasra tette a mércét a Halottnak a csók első évadával, és bizony a másodiknak sikerült is megugrania ezt. Kár, hogy az alacsony nézettség, és a magas költségek miatt a sorozat kaszát kapott, és az utolsó három epizódot sem vetítették le, csak hónapokkal később lehetett megtekinteni az internet segítségével. A sorozat kellő lezárást kapott, amelyben ott lebegett az esetleges folytatás lehetősége is.

halottnakacsok.s02.1

Ned (Lee Pace) végül nem bírta tovább, és elmondta szerelmének, Chucknak (Anna Firel) a titkot, melyet gyermekkora óta őriz. Ned édesanyja ugyanis elhunyt, á fia egy érintéssel felélesztette őt, csakhogy akkor még az ifjú Ned nem tudta a szabályt, miszerint ha egy percnél tovább életben hagy valamit, akkor valami más veszi át a helyét. Ebben az esetben a szomszéd házban lakó Charles Charles (Josh Randall) volt az áldozat, Chuck papája. A jó éjt puszi során azonban kiderült az is, hogy az első érintés már végleges halált jelent, így a visszahozott mamát is elvesztették. A két félárva gyermeket így sodorta el egymástól az élet, hogy aztán egy újabb halál, nevezetesen a Chuck nevű lányé ismételten összehozza őket.

halottnakacsok.s02.2

Ugyan kellett egy kis idő, ám Chuck megbocsátott a pitekészítőnek, még annak ellenére is, hogy Ned nem ment bele a papája felélesztésébe. Ám egy hirtelen felbukkant és titokzatos férfi fenyegetése, illetve az a tény, hogy Dwight Dixon (Stephen Root) erőteljesen csapta a szelet Chuck nagynénjének, Vivian Charlesnak (Ellen Greene), átgondolásra késztette Nedet, ám a dolgok elég hamar kicsúsztak a kezei közül. Ezalatt sok titok kiderült a magánynyomozó, Emerson Cod (Chi McBride) múltjából is, a Pitekuckó részt vett egy ennivaló versenyen, és végre Olive Snook (Kristin Chenoweth), vagyis „icipici”, a Pitekuckó pincérnője is kezd tisztában lenni saját érzelmeivel.

halottnakacsok.s02.3

Kicsit elfogult rajongója vagyok a Halottnak a csóknak, de aki már látott egy epizódot is ebből a színes és okos műremekből, az azonnal elfogult rajongóvá válik. A történet több szálon halad: a szerelmi háromszög pezsdítő és szerethető, a múltbéli titkok rejtélyesek, a nyomozások rafináltak és csavarosak, a háttérvilág pedig ámulatba ejtő, a viccek pedig mindig betalálnak. A sorozat színészgárdája elsőrangú, és az általuk megformált karakterek tökéletes megformálására képesek, ezáltal szinte eggyé olvadnak. Le a kalappal az írók előtt, mert nincs olyan tett vagy ok, ami ne a karakterek jelleméből adódna, ezáltal válnak hitelessé és szerethetővé.

halottnakacsok.s02.4

Az első évad rövidsége okán a másodikra egy sokkal hosszabbat tervezte, ám az otthont adó ABC végül beszüntette a sorozatot. Azonban az alkotók egy igen megnyugtató lezárást adtak a sorozatnak, amiben ott a folytatás ígérete is. Mindenkinek javaslom a sorozatot, akik ki akarnak lépni a megszokottból, nem félnek álmodni vagy borzongani, és akik szerelembe kívánnak esni egy történettel, ami szívig hatol.

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.