Amikor először írtam a Jormungandról, a második évada nem nagyon nyerte el a tetszésemet. De újbóli végignézésre már kevésbé találtam fájónak azokat a dolgokat, amik első nézésre nagyon nem tették szimpatikussá a Perfect Ordert – fegyvert eladni, következik a mészárszék újabb felvonása!

Jormungandpo6

Történetünk minden komolyabb probléma nélkül folyik tovább az árral: Koko fegyvereket ad el, közben csapatával újabb riválisokkal és megszállottakkal kerül szembe, ám egy – a Hex névre keresztelt elit katonanő – nagyon is kihúzta az albinó fegyverkereskedőnél a gyufát: ugyanis végez egy emberével. Igen az a rész eléggé sokkoló volt, de nem is lett volna annyira életszerű a sorozat, ha nem fogyatkoznának a jók oldaláról sem. Jonah még cukibb, mint volt és az utolsó pár részben válik ténylegesen felnőtté, amikor szembekerül Koko-val, annak – a fiú számára őrült terve miatt. Majd Jormungand feléled a tenger mélyéről…

Jormungandpo1

Őszintén, anno lehet, hogy csak a vége miatt nem bírtam a Perfect Ordert, de ma már annak is látom a létjogosultságát: egy olyan világban, ahol minden harmadik emberre jut legalább egy fegyver, ott elképzelhetetlen az, hogy csak úgy hirtelen mindenki letegye és béke száll a világra. Koko és Minami ötlete bár alapvetően a jó célt szolgálja, de ekkor mindig eltűnik az örök mondás: a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve. Nem csoda, hogy Jonah úgy bepöccent, meg a Kasper és a húga közötti kis „beszélgetés” is aranyat ér.

Jormungandpo4

Aminek nagyon tudtam örülni – a remek opening mellett – az az, hogy az első évadban kevésbé bemutatott dolgokat azért most rendesen megmozgatták, itt gondolok Kasperre és csapatára vagy a Minami mellé behozott két másik kutatóra Elenára és Leylára, valamint arra, hogy meg is tudjuk, pontosan mi is a Jormungand és mik a képességei, amik részben zseniálisak részben hihetetlen ijesztőek – pont azért mert simán el lehet azt képzelni, hogy a valóságban is meglehet alkotni egy ilyen szerkezetet.

Jormungandpo5

A humor és a tudományos dolgok mellett persze a hangsúly még egyértelműen a lövöldözésen és a nem kívánatos személyek kiiktatásán van, és én itt külön bírtam a Tojo korábbi munkahelyével, a Japán titkosszolgálat egyik csoportjával való konfliktust: egyszerre volt nagyon pörgős és kellően elgondolkodtató.

Jormungandpo2

Szerintem, aki látta az első évadot az nekigyürkőzött legalább egyszer a másodiknak is. A Perfect Order jó folytatása és kiegészítése az elsőnek, és már én is sajnálom, hogy elsőre nézésre nem éppen a legszebb ítéletet mondtam rá.

Jormungandpo3

Szerző

Avatar
Hanama
Alapító és szerkesztő

Horror, Anime és Gamefan ameddig világ a világ. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “A pokolba vezető út… – Jormungand – Perfect Order”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .