A sorozat már az első évaddal megmutatta, hogy van benne potenciál, bár nem lehetett igazán egységes keretbe foglalni a történetet, ám a második évad már egy sajátos koncepció szerint halad, ahol komoly jellemváltozások veszik kezdetüket.

Leonard (Johnny Galecki) végre randit kért Pennytől (Kaley Cuoco), és bár az este kellemes hangulatban telt, valami mégis megzavarta az idillt: Pennyt ugyanis zavarta, hogy Leonard ennyivel okosabb nála, és egy picit füllentett, ami egy fura és kissé zavaros vitába fajult – ez a rész amúgy egy kicsit erőltetettnek tűnt. Így Penny és Leonard külön utakon folytatták tovább, ám valami mégis beindult kettejük között, és ez a valami epizódról epizódra fokozódott. Penny egyre közelebb kerül a srácok hobbijához, ennek pedig legékesebb bizonyítéka, hogy Sheldon (Jim Parsons) nyomán maga is csatlakozik az Age of Conan című online játékhoz, ami nem várt hatást vált ki a lányból.

Már korábban kiderült, hogy Raj (Kunal Nayyar) képes hölgyekkel kommunikálni, ha alapoz előtte egy kis alkohollal, ám most már az is kiderült, hogy a placebo hatás is érvényes rá, ez pedig nem derült volna ki, ha Sheldon nem lenne teljesen belezúgva a vonatokba. Sheldon és Penny között is alakul egy szokatlan kapcsolat, és furcsa mód egymás támaszaivá válnak, ugyanakkor egymás legnagyobb ellenfeleivé is. Howard (Simon Helberg) végre kapcsolatba kerül egy igazi nővel, és ez komoly hatással lesz az amúgy igen furcsán egoista srác jellemére: kezdi végre komolyabban venni az életet, de persze a maga szaténágyneműs, fénykardos módján.

agymenok.s02.1

Az Agymenők második évada már egy letisztultabb darab, ahol látszik az alkotók elképzelése a jövőt illetően. Természetesen a központi kérdés Penny és Leonard szerelme, és ez így is van jól, hiszen az ő találkozásukkal indult be a történet. Mindkettőjük apró megmozdulása vagy rezdülése fokozatosan erősödik, ahogy halad előre a sztori, és ezzel a nagy finálé is nyitott kérdést hagy. Vajon sikerül-e nekik, ennek a két teljesen különböző személyiségnek megtalálnia a boldogságot egymás oldalán, vagy belebuknak? A nyolcadik évadon túljutott nézők persze már tudják a választ.

Sosem volt Howard a kedvencem (az nálam kétséget kizáróan Sheldon), ám talán az ő jellemfejlődése a legmegkapóbb: egy egoista hím soviniszta marhából egy igazán érzékeny férfi válik, aki törődik másokkal. Raj hasonló utat jár be, csak őt hátráltatja az, hogy nem tud beszélni nőkkel, ám ennek ellenére mégis sokszor némasága okán sikerül becsajoznia.

agymenok.s02.4

Leonard és Sheldon viszonya is változni látszik, hiszen Sheldon kisebbfajta enyhülése Penny miatt hatással van lakótársára is, ami sokszor imádnivaló pillanatokat szül (a legjobb jelenet erre a kínai kajáldás sztori). Az Agymenők persze még mindig a geekek koronás sorozata, hiszen minden felbukkan itt, mi szem-szájnak ingere: sci-fi, cosplay, könyv, lego, nintendo wii – és bár a show mindenki számára élvezhető, a poénok akkor ütnek igazán, ha a néző maga is geek.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .