Dombon ülő fűcsomó legyek, ha az összes évadból nem a második áll a legközelebb szívemhez. Mert bár újat nem sokat hozott az éterbe (és ezt a későbbi évadoktól sem kell többet elvárni), de az eddigi témákat is olyan laza stílusban adja elő, hogy attól mindenkinek leesik a bő nadrágja. Hölgyek és rapperek, következik a Kertvárosi Gettó második évada.

Kertvárosi Gettó 22

Mivel már az első évadban is voltak érdekes témafeszegetések (híres botrányok, szokások, humoros tények) valamint azoknak olykor elég morbid kifigurázása, de ebben az évadban csavartak egy jó párat az amúgy sem kocogós tempón, és – itt meg is ragadom a mikrofont ezen kijelentésemhez – a második évad rendelkezik csont nélkül a legjobban megkoreografált részekkel. Legyen filmparódia, mint Bűzfösvény Visszavág, vagy akár kissé keserű szájízt hagyó, fekete történelemmel foglalkozó Emberfogó Freeman legendája, vagy hogy a családon belüli erőszak hogyan képes eltorzítani egy amúgy remek embert (A gyilkos kung-fu farkas …. támadása). És ezt a Kertvárosi Gettó egyszerre kezeli eltorzított humorral és egyben nyugtalanító szomorúsággal – zseniális.

Kertvárosi Gettó 21

Az első évadban nem voltak kifejezett főellenségek (kivéve Bűzfösvényt), de itt most kapunk belőlük rendesen, olyanokat is, akik a későbbiekben egy résznél több játékidőt kapnak: a leginkább az Arkham Elmegyógyintézet törzsvendégeként díszelgő Genyó úrnő, a mérhetetlenül kapzsi egyben a lelki terror nagymestere Ed Wuncler II, és persze Bűzfösvény is visszatér a Pokolból, hogy lerendezze számláját a Freeman családdal. Azonban egy elég érdekes személyt kihagytam a gonoszok listájáról, aki, bár semmilyen nézőpontból nem erősíti a jó oldalt, de teljesen gonosznak sem tudnám besorolni – ez a személy pedig, a már az első évadban is megismert a Lenyalt haj nevű strici. Bár komolyabb szerepet csak a Tom, Sarah és Usher c. részben tölt be, ott – igaz, hogy pénzért segített – de mindent megmozgatott azért, hogy segítsen a kétségbeesett Tomnak.

Kertvárosi Gettó 23

Kaptunk jó pár érdekes mellékszereplőt, de ekkor felmerül a kérdés: hogyan fejlődtek a főhősök? Egy szót rá a válasz: sehogyan. Riley még mindig makacs és minirapper, Huey az örök értelem és a józan és meg nem hallott hangja, Robert meg eléggé bénán szed fel csajokat a netről, közben nem győz dorgálni az egymást folyton gyepáló unokáit (Amikor nincs otthon a macska).

Kertvárosi Gettó 25

Rengetek érdekes és olykor érzelmes dolgok várják azt, aki túlélte az első évadot minden komolyabb mentális problémától mentesen. Szóval, beszállás, indul a rappelő rappülő!

Kertvárosi Gettó 24

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Kell egy pofon, vagy megverekszel érte? – Kertvárosi Gettó 2.évad”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .