chuck3.1

Ez az a szezon, amikor Chuckból valódi, jelvénnyel ellátott kém lesz, és ennek megfelelően a történet is komolyodik-komorodik kissé – ami nem feltétlenül tetszett.

Miután Chuck (Zachary Levi) letöltötte agyába a Kettes Intersectet – amivel nem csak kormánytitkokhoz fér hozzá, hanem olyan képességek birtokába is kerül, mint például a kung-fu, a parkour, vagy egyes nyelvek ismerete –, a CIA elküldi egy prágai kiképzőtáborba, ahol azonban csúfos kudarcot vall. Viharos érzelmei miatt – mivel Sarah (Yvonne Strahovski) megkérte őt rá, hogy szökjenek meg együtt, Chuck azonban a kémlétet választotta – ugyanis képtelen rendesen irányítani az Intersectet, és ezért kirúgják a programból. Némi összezuhanás után azonban Chuck csak visszatalál régi csapatához, bár kapcsolata Sarah-val nem éppen felhőtlen. Hogy tovább bonyolódjanak a dolgok, Chuck, Sarah és Casey (Adam Baldwin) új társat kap a Gyűrű-szakértő Daniel Shaw (Brandon Routh) képében, a jóképű és határozott – bár nem túl szimpatikus – ügynök pedig szinte rögtön kiveti hálóját Sarah-ra. Mindeközben a Buy More-ban tovább feszül a helyzet, mikor Morgant (Joshua Gomez) kinevezik igazgatóhelyettesnek, Ellie (Sarah Lancaster) egyre jobban gyanakszik, hogy valami nincs rendjén Chuckkal, Devon (Ryan McPartlin) mindennek a sűrűjébe keveredik – miközben alig bírja megtartani titkát –, a Gyűrű pedig mindent megtesz, hogy elérje célját.

chuck3.3

Azt kell mondanom, hogy valamilyen szinten kicsit csalódtam ebbe az évadban – nem arról van szó, hogy ne élveztem volna, mert élveztem, csak hát… Valahogy túl komolyra sikeredtek az ügyek, túl nagy lett a tét – miközben mindennek a háttere a legtöbb esetben még mindig harmatgyenge –, ami sajnos a humor rovására ment. Főleg az évad második felében éreztem gyakran úgy, hogy oké, oké, de mi van a Buy More-ral? Hiányoztak a könnyed, őrült kis melléksztorik, amiket sajnos az akció nem kárpótolt.

Mondjuk az elismerem, hogy a készítők a harmadik évadra egész jól belejöttek a nagyobb történetívek felvezetésébe, és sikerült is beleszőniük a sztoriba pár szép kis csavart, meg némi valódi feszültséget, mikor is valóban fel kellett tennünk magunknak a kérdést, hogy amit látunk az a valóság-e. És bár nem minden csavar volt jól időzítve, azért a legtöbbért kijár egy kalapemelés.

chuck3.4

A harmadik évad emellett számos fordulópontot is tartalmaz – olyan dolgokat, amikre már régóta vártunk, és olyanokat, amik rendesen megváltoztatják a sorozat dinamikáját, de csakis jó irányba. Ilyen például az, hogy végre Morgan is tudomást szerez Chuck titkos életéről – és egyszerűen imádnivaló, hogy rögtön önmagát is kémnek tekinti –, valamint az évad utolsó pár részében a romantika is igencsak az előtérbe kerül – méghozzá nagyon ízlésesen és szórakoztatón adagolva.

A szezonban közben több visszatérő szereplő is feltűnik – ezek közül természetesen Daniel Shaw a legfontosabb. A Gyűrű-szakértő ügynök feleségei gyilkosait keresi, és innen fakadt hatalmas elkötelezettsége a szervezet elpusztítása után. Shaw azonban nem egy túl szimpatikus karakter – mondjuk gondolom nem is szánták annak, de annyi biztos, hogy én párszor legszívesebben felpofoztam volna (amúgy mi van ezzel a sorozattal, hogy folyton megutáltatja velem a jóképű pasikat?). Egy másik fontosabb szereplő Hannah (Kristin Kreuk), egy számítástechnikus hölgy, aki rövid ideig a Buy More-ban dolgozik, miközben kapcsolatot folytat Chuckkal – na, ő egy kedves kis karakter volt, sajnálom, hogy csak négy epizódban tűnt fel.

chuck3.2

Összességében a sorozat hangulata hatalmasat változott a pilot óta, és ez egyszerre jó és rossz is: jó, hiszen egyre nagyobb a tét, egyre izgalmasabban a kalandok – és azt is jó nézni, ahogy Chuck egyre jobb kém lesz –, viszont rossz is, mivel mindez sokszor a humor, a könnyedség rovására megy. De azért a készítők mentségére legyen mondva, legalább az évadvégére látszólag sikerült megtalálniuk a tökéletes egyensúlyt.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .