Amikor kijöttek, már akkor elkezdtem imádnia a Bosszúállós filmeket, és kissé félénken tekintgettem a The Avengers: Earth’s Mightiest Heroes (magyarul a Föld legnagyobb hősei) címmel illetett, két évados animációs sorozatnak. De, ahogyan az Ultimate Spider-Manben vagy a Hulk és a Z.Ú.Z.D.A ügynökeiben, itt sem kellett csalódnom.

Avengers1

Adva van egy olyan helyzet, hogy egyszerre, több nagyon biztosnak vélt börtönből tömegesen kezdenek menekülni a rabok, a S.H.I.E.L.D is kevésnek bizonyul ellenük, de kedvenc szuperhőseink is csak annyit érnek egyedül, mint sajt a reszelő ellen. Miután kialakult az Ironman, Hulk, Thor, Ant-man és Darázs (vagy Wasp) team kezdődhetett is a válogatott, többfrontos harcáradat, ahova a későbbiekben csatlakozik még persze Amerika Kapitány, Sólyomszem és Fekete Párduc (legvégül Fekete Özvegy is a jók oldalán köt ki), hogy közös erővel szálljanak szembe a gonoszokkal.

Avengers2

Hadd kezdjem egy megállapítással, amiről egy korábbi cikkben már PillerEmi is tett említést: hogy a Marvelben kevés a főbb szereposztásba tartozó női karakter, valamint a színes bőrűek. Hát, lehet ez a mai világban kötelező elvárás, amit a képregény mogul hoz is: mind Darázs, mind Fekete Párduc jó karakterisztikával rendelkeznek, Hulk eszik és/vagy verekszik, de ha kell, bölcset is mond, Fekete Özvegy meg özvegykedik. De a mellékszereplők közül is páran nagyon érdekesre sikeredtek legyen szó akár Captain Marvelről, vagy a félig élőholt (ez hogy lehetséges?!) Malekith.

Avengers3

És akkor el is érkeztünk a gonoszokhoz: a legtöbb annyira nem vészes, még kedvenc gigantikus repülő fejünk se, ellenben a Thor egyik nemezisének tekinthető varázslónő, Amora vagy Kang, a Hódító is ereje és tettei ki lettek domborítva, de persze az abszolút rosszfiú az még mindig a HYDRA, élőkön kegyetlen vezetőjükkel, akiket kötelezően rossz célok hajtanak.

Avengers5

Főszereplők terén meg kellemesen tudunk lavírozni a szerethető idióta és a tapló paraszt jellemzések között bizonyos részekben. Tudom, egyik hős sem lehet szent (nem is várja el tőlük senki), és kellenek a lelki válságos epizódok – de párszor lehet érezni azt a bizonyos átcsúszást. Erre jó példa az a rész, amikor Tony felvásárolja egy barátja cégét, ezzel önkénytelenül is a rossz oldalra terelve a tagot, akit bár megpróbálnak megmenteni – de nem sikerül. És én értettem, hogy mekkora a súlya Tonynak az eset után történt monológjának (és tényleg, ő a kedvenc Bosszúállóm), de legszívesebben képen töröltem volna, hogy ezt miért nem tudta még a bajok kezdete előtt elmagyarázni? Ant-man és Amerika Kapitány az örök emberség szava, holott olykor nekik is kell nehéz döntéseket hozniuk, Fekete Párduc meg simán lehetne Vasököl afrikai kiadása.

Avengers4

A humort meg persze mindenki adja (külön aranyos a zavarban lévő Thor), leginkább Hulk, Darázs és Sólyomszem, de alapvetően mindenkinek (még Furynak is) van minimum egy csőre töltött jó beszólása, vagy vicces megmozdulása – mert humor nélkül nem is lehetne eladni egy ilyen kaliberű sorozatot.

Avengers6

A nyitó zene hagy némi kivetnivalót – legalábbis magyar szinkronnal én nem sokáig bírtam elviselni – a grafikai megvalósítás alapjáraton nagyon jó, és itt, a zenével ellentétben a szinkronba se tudok belekötni.

Avengers8

Aki szerette az Ultimate Spider-Mant vagy a Z.Ú.Z.D.A ügynökeit, az a kisebb bakikat leszámítva ezt is bírni fogja. Nagy robbanások, menő beszólások – és van egy Hulkunk.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .