A Piranha 3D már korábban bebizonyította, hogy a trash filmeknek is megvan a maga élvezeti értéke, ám a folytatásból kiszállt Alxeander Aja helyére került John Gulager megmutatta, hogy ehhez a stílushoz humor kell, mert különben egy sima szemét lesz a végtermék, pont, mint a Piranha 3DD.

piranha3dd.3

A múltkori esetből úgy tűnik nem tanult senki. A Viktória-tónál történtek okán a tavat zárlat alá helyezték, de a városka immáron egy zártkörű vízi parkot építettet, hogy valamiképpen visszacsalogassa a turistákat. Ám hal került a levesbe, és félő, hogy az agresszív uszonyosok ismét támadásba lendülnek, ha megérzik a medencékben vígan úszkálókat. Maddy (Danielle Panabaker) minden tőle telhetőt megtesz, hogy ráébressze a létesítmény tulajdonosait a veszélyre, ám azok fittyet hánynak a lány szavára, és dollárjellel a szemükben igazi show-t terveznek, ahova még David Hasselhoffot is meghívják. Csakhogy a piranhák szeretik a vöröset, és mindent megtesznek, hogy a víz felvegye ezt az árnyalatot.

piranha3dd.1

A két évvel korábban elkövetett bűntény, vagyis a Piranha 3D egészen kellemes szájízt hagyott bennem, ám a folytatásról ez már nem mondható el. A rendező túlságosan komolyan vette feladatát és egy valódi háttér sztorit kívánt adni, amelynek se füle, se farka. A túlságosan drámaira vett pillanatok elvitték az egész mozit egy olyan irányba, ahol már nem vicces a darabolás, hanem inkább szánalmas. Persze a fürdőző és kevés ruhát, ellenben nagy melleket felvonultató jelenetek ezúttal sem maradtak el, ám lássuk be, ezek vajmi kevesek, ha nem szórakozik jól az ember.

Az új főszereplőt alakító Danielle Panabakert sosem tartottam jó színésznőnek, ám valamilyen oknál fogva ő úgy érezte, itt az ideje most megcsillogtatnia igen hiányos színészi tudását, aminek az lett az eredménye, hogy mindig komoly arcot próbált vágni, ám ez inkább tűnt bamba tekintetnek, mint valódi érzelemnek. David Hasselhoff szintén úgy képzelte, ő hatalmas színészóriás ám ebben a filmben inkább azt mutatta meg, hogy miért is inkább a kocsi volt a kedvenc szereplőm a Knight Riderben.

piranha3dd.2

Visszatérő szereplők közül Mr. Goodman, vagyis Christopher Lloyd nem sok vizet zavart, jelenléte inkább tűnt egy elvesztett fogadásnak, mintsem valódi színészi munkának. Az egyetlen, aki piros pontot érdemel, az Ving Rhames, az az a nyugalmazott Fallon seriffhelyettes, aki a korábbi tragédiánál elvesztette mindkét lábát, ám most dili dokija javaslatára megpróbálja legyőzni víziszonyát, amikor is beüt a krach – de ez már csak ilyen.

Still from Piranha 3DD

A vér ismételten hömpölyög, az emberek válogatott módokon halnak meg a vérszomjas dögök által (a nyitó jelenetsor már nálam is kiverte a biztosítékot). Valamiért az alkotók elhitték, hogy ők nagydolgot visznek véghez, és a korábban olyan jól eltalált parodisztikus hangulatot sutba dobták, hogy egy ijesztő ám harmatgyenge filmet alkossanak. Pedig az első filmen egész jót nevettem, de hát így van ez a folytatásokkal…

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .