A Fear the Walking Dead stábja ismét bebizonyította, hogy mesterien élt a feszültségkeltéshez, a drámai fordulatokhoz, és az utolsó pillanat erejéhez.

Fear the Walking Dead S01E03.3

Madison két gyermekével még mindig az otthonában várja szerelmét, Travist, aki eközben az őrjöngő tüntetők elől bemenekült egy családi fodrászatba. Madison várakozás közben sikeresen szerzett gyógyszert drogfüggő fiának, ám még mindig erősen az iskolában történtek hatása alatt áll. A szomszédjukban azonban szintén elharapódzik valami, és Alicia tenne is ellene, ám Madison nem engedi, végül ügyesen megoldja, hogy gyermekei ne a külvilágot kémleljék, így óvva őket a kinti borzalomtól, ám az rövidesen bekopogtat hozzájuk is.

Travis, Liza, és Chris szinte testközelben láthatták, ahogy egy csapatnyi vandál szétrombol egy városrészt, miközben a járkálók is kivették a részüket, csak a káoszban senki nem figyelt fel rájuk. Ám Traviséknek el kellett hagyniuk a fodrászatot, és mielőbb eljutni a kocsihoz, hogy onnan végre hazajuthassanak. Velük tartottak Salazarék, akik befogadták őket a szükség idején, és több tragédia árán, de a szívesség a másik oldalról is működött. De vajon van esélye néhány embernek, hogy eljussanak a sivatagig, vagy a terjedő káosz őket is magával rántja?

Fear the Walking Dead S01E03.

Az eheti epizód bőven tartalmazott izgalmakat, de mint mindig, most is az apró részletek nyerték el tetszésemet. Madison anyai szeretete: és az ósdi trükk, hogy elterelje gyermekei figyelmét a szomszédban zajló eseményekről szimplán egy társasjáték, ám Alicia és Nick nagyon gyorsan rákaptak a játékra, így a trükk bevált. A vandálok tevékenysége közben pedig itt-ott igazi zombikat is lehetett látni, ám pont a tömeg ereje volt az, ami észrevétlenné tette őket. Ám az autózás során, a kórháznál már világosan látszódott, hogy valami igazán nagy baj közeleg, ami elől talán nem lehet elfutni – erre remek példa a Nick által kiszúrt repülőgép is. A lekapcsolódó fények szinte elemi erővel ejtettek rabul: ahogy kialudtak a fények, úgy kezdett felsejleni az ember állati oldala, és pontosan így fog elharapódzni az elkövetkező évek során.

A Salazar családot azonban nem értem, Daniel olyan ellenszenvet táplál mindenki iránt, aki nem a rokona, s olyan fellengzősen beszél mindenkivel maga körül, mintha egy legyintéssel elintézhetne bármit – és még akkor is ilyen beképzelten viselkedik, mikor az ő családjának van szüksége segítségre. Az utolsó percben történt események azonban azt engedik következtetni, hogy Daniel sokkal többet tud annál, mint amennyit elárul családjának.

Fear the Walking Dead S01E03.4

Az epizódot persze magasan Madison vitte, hiszen nem csak anyai oldalát mutatta meg, hanem az emberit is: a szomszédja irántihűség és odaadás jó útra vitte őt, és megmutatta, hogy nem kell vérrokonság, hogy valakit a családunkhoz tartozónak érezzünk. Ugyanakkor Alicia is remekelt, hiszen a látottak ráébresztették őt arra, hogy vajon mi történhetett azóta szerelmével, és ez a felismerés elemi erővel tört fel belőle.

Fear the Walking Dead S01E03

A Fear the Walking Dead méltó sorozat elődjének, és már alig várom a következő részt.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Fear the Walking Dead S01E03 – The Dog”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .