Nagy horror-rajongóként a vérfarkasok igencsak közel állnak a szívemhez. Tizenegy éves pályafutásom során természetesen nem maradt ki egy farkas-mozi sem, hát most akkor lássuk a kedvenceket.

werewolf1

5. Peter Rumancek (Hemlock Grove)

Peter, a cigányfiú a csajok egyik kedvencének lett tervezve, így aztán nem meglepő, hogy helyet kapott ezen a listán. Ami azonban még figyelemreméltó, az az átalakulása. Meglehetősen gusztustalan és látványos – és pont ez az, amitől hihetővé válik. Egyébiránt az emberi háttértörténete is érdekes – ennek taglalására azonban ez a cikk nem ad elég helyet, viszont Catleennél elolvashatjátok.

werewolf2

4. Scott Howard (Az ifjú farkasember)

Ő már egy öregebb darab, mint Peter, de kevés nőnemű horrorfan mondhatja azt, hogy nem volt oda Michael J. Fox alakításáért. Persze az akkori lehetőségek még egy sokkal visszamaradottabb szörny elkészítésére adtak lehetőséget – ami inkább Chewbaccára hasonlít – de ő akkor is egy kötelező darab.

werewolf3

3. Larry Talbot (A farkasember)

No, hát persze! Az igazi klasszikus. 1941-es a remekmű, és a lehetőségekhez mérten nagyon szépre sikerült. A sztoriból persze azóta készült már egy remake is 2010-ben, de ő az a farkasember, akit mindenkinek látnia kell, hogy tudja,mi is ennek a műfajnak az igazi íze.

werewolf4

2. William Corvinus (Underworld)

William Corvinus az egyik legszebb farkas, akit valaha láttam. No, persze ebben besegít neki a gyönyörű, fehér bundája is, meg a nem kis jelentősége. Persze, a saját idejében tomboló Underworld-őrület okán valószínűleg kevés ember akad, aki ne ismerné a nevét.

werewolf5

1. Daniel (Vérfarkas: A szörny köztünk jár)

Nos, magát a filmet ugyan nem emelném toplistára, viszont a karakter mindenképp megérdemli ezt a helyet. A vérfarkasokkal ugyanaz a „probléma” – nem is tudom, annak nevezzem-e –, mint a vámpírokkal. A mai kultúra már megkedvelte és kvázi elvárás lett, hogy egy ijesztő fenevad és egyben iszonyú jó pasi is legyen. Nos, Danielnek mindez sikerült, hála a kondinak és a remek grafikának. Én fejet hajtok előtte. Sőt, inkább lehasalok!

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .