Manapság egyre több az olyan horrorban szereplő szörny/ufó/bármi van, amire elég, ha csak ránézel, és vagy röhögő görcsben törsz ki tőle, vagy rosszabb esetben el is megy a kedved az adott a filmtől. Na, mai díszpintyeink garantáltan nem sorolhatók ebbe a kategóriába. Zombik és szellemek, csapjátok össze azt, amitek még megmaradt, mert következnek a horrorok keménylegényei!

horror

5.A Japán Bloody Mary – Samara/Sadako (Kör)

Jó, az ázsiai filmek visszatérő fétisei a hosszú, fekete hajú kislányok/nők, akik bosszúra szomjasan mészárolnak le bármit és bárkit, aki beleavatkozik a rendezett öldöklésükbe. Samara/Sadako is ebbe a kategóriába tartozik, és bár nem ő volt az első ilyen típusú Onryo (bosszúálló szellem), de a Kör nagy sikere miatt ő vált a legismertebbé. Akkor még ijesztő volt, ma már nem mondanám annyira, de tény, hogy ő is egy horrorikonná vált az ével alatt.

Samara8

4.Lassú, de okos – lény (Valami követ)

Valahogy muszáj megkülönböztetnem ezt az izét az első helyezettől, így ő csak simán lény lesz, hiszen néhány apró dolgon kívül nem tudunk róla semmit. Amit felvázoltan az ásításfesztiválban is, ebben a lényben nem csak az ereje ijesztő, hanem maga az információhiány is – hiszen jószerével semmit nem tudunk róla. Nem tudjuk miért van itt, miért csinálja azt, amit, és persze azt sem tudjuk, hogyan lehet leszámolni vele. Szép munka.

it follow

3.Ha alszol, elkaphat – Freddy Krueger (Rémálom az Elm-utcában)

Igen, szegény Freddy most csak a bronzérmet kapta meg (majd megkapom a magamét még Ixitől ezért), de a legutóbbi remake óta már nem vagyok képes tőle félni. Lehet, hogy a régebbi filmek CGI-ben nem voltak éppen a toppon, de legalább értettek  a hangulathoz, amit csak erősíteni tudott ez a mániákus álomjáró, de mára némileg vesztett a varázsából.

freddy

2. Ennyivel megelégszem – Creeper (Aki bújt, aki nem)

Na, őt már pont azért lehet jobban bírni, mert mind a három filmben, amiben feltűnik ő nem- robbanósága, mindig egy újabb szeletét ismerjük a jellemének – már, ha szabad ezzel a szóval élnem. Az első filmben még taktikus, szinte emberi, és istentelenül bizarr, a másodikban szadista és agresszív, a harmadikban meg valahol a kettő között mozog, és méltán az egyik legveszélyesebb tag a listán, hiszen ő az, akit még a többszöri halál sem állíthat meg.

creeper

1.Mind repülni fogtok – Az (Stephen King – IT)

Őnála meg egyáltalán kérdés, hogy miért kedves bóhócunk áll a dobogó legfelső fokán. Roppant erős, tattikus és rémisztően idős. Egyvalami (vagy inkább lény) kivételével nincs olyan dolog, amitől megrettenne és nevetve végez azzal, aki megzavarja a szokásos étkezési procedúráját. Ennek ellenére ő pont egy olyan ellen, aki képes az elbukásra – és pont a saját “hibája” okán.

it

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .