Tipikusan azok közé a gamerek közé tartozom, akiket bármilyen horror játékkal belehet cserkészni, és ez alól Gamer Challengünk kezdő darabja, a Pineview Drive sem kivétel. Jó, itt nem kapunk nagy mészárlást vagy vértől vöröslő falakat, még csak durva szörnyeket sem, de egy remek hangulatú, elgondolkodtató kis gamet igen – ami azért elég nagy felüdülés.

Pineview Drive1

A történet nem lett túlbonyolítva: a főhős bőrébe bújva, egy elhagyott birtokon kell meglelnünk a talányt arra, hogy mi történt, imádott, de titokzatos módon eltűnt feleségünkkel. Harminc napig vagyunk ennek a nappal is eléggé szőrszálállító helynek a lakója, ami a fényes időkben még okés, de amikor leszáll az este,na akkor indul meg felfelé a parafaktor. A múlt árnyai járnak itt, vagy csak a zavart képzeletünk játszik velünk? Meg fogjuk lelni a választ, mielőtt az őrület lassan felemészt? Mindent megtudunk a játék végére.

Pineview Drive3

Maga a grafika hiába nem a legszebb, a célját mégis képes elérni. A ház és környéke ennek ellenére nagyon szépen kidolgozott, annyira, hogyha létezne egy ilyen elhagyatott ház – Ixivel karöltve elsőkként mennénk oda kamerákkal és egy havi élelemmel.  Második nagy pipa a hangokért jár a Pineview Drive-nak : a zenei aláfestések, különféle hanghatások már fényes nappal sem túl barátságosak, de este meg az ember a legártalmatlanabb zajtól is képes megrettenni úgy, mintha a Silent Hill-i mészáros közelítene felé. Igen, a Pineview Drive legnagyobb erőssége a hangulatkeltés.  Igaz, nem éri el a fentebb említett remekmű szintjét, vagy a szintén nagy népszerűségnek örvendő (mondjuk, ennek okát a mai napig nem értem) Amnesia-t, de egy egyszeri végigjátszásra tökéletes.

Pineview Drive4

Ami érdekes volt, de nem is, az a különféle fényforrások kezelése. Van zseblámpánk, ami naná, hogy akkor mond csütörtököt, amikor nagy szükség lenne rá (nyugi, mindig van tartalék elem), ami kötelező horror tartozék, és egy kicsit Outlast utóérzetem lett tőle – annak ellenére, hogy ott kamera van. Néhol akad gyufa, de itt is érvényes az örök szabály: tartalékolj!

Pineview Drive2

Minden gamernek tudom ajánlani (már aki eddig nem játszott vele), hogy legalább egyszer próbálja ki. Igaz, műfajában nem a legjobb, de mégis üdítő darab a Pineview Drive a sok vérgőzös, darabolós horror között.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Gamer Challenge – Pineview Drive”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .