themuppets1

Az idei friss sorozat-felhozatalban nem igazán találtam olyat, ami úgy valóban megragadta volna a figyelmemet, és éppen ezért is örültem a kis üde színfoltként feltűnő The Muppetsnek. Az első rész megtekintése után pedig azt kell mondanom, hogy cuki, bár túl sok anyag nincs benne.

A sorozat mockumentary-stílusban követi a Muppeteket, akik legfrissebb inkarnációjukban egy éjjeli talkshow-t gyártanak, ami Late Night with Miss Piggy (Késő este Miss Röfivel) címen fut. Miss Röfi persze a show díva beállítottságú háziasszonya, míg Breki a producer – a problémák pedig ott kezdődnek, hogy Röfi és Breki pár hónapja szakítottak, ami igencsak feszültté teszi a munkakapcsolatukat. Az első részben konfliktusuk például arra éleződik ki, hogy Breki szerződteti Elizabeth Bankset vendégként, ám Röfi kijelenti, hogy nem hajlandó interjút készíteni a színésznővel, mégpedig hamar kiderül, hogy személyes okok miatt – Breki csak arra nem képes rájönni, hogy mi ez az ok, de addig is tovább szervezi az interjút Röfi háta mögött. Mindeközben Fozzy készül az első találkozásra – ember – barátnője szüleivel, akik elismerését mindenképpen szeretné elnyerni.

themuppets2

A sorozat éppen annyira abszurd, mint azt egy olyan szériától el lehet várni, aminek a főszereplői bábok, de ezt legalább a készítők telje mértékig kihasználják – gondoljunk csak a remek marketingkampányra Nathan Fillion hozzájárulásával. Az, hogy a Muppet világot összehozták a tévézés „rideg valóságával”, érdekes helyzetet teremt, és azt, hogy ezt megspékelték a mockumentary-feelinggel, jó nagy poén-arzenált ad az írók kezébe.

A sztori kicsit gyengécske – az első rész megtekintése után nem számítok semmi egetverő csavarra –, de nem is ez adja a széria sava-borsát, ugyanis a hangsúly a történetmesélés helyett a rövidebb, fragmentált, vicces kis pillanatokra helyeződik, amikből a végére összeáll valami kisebb történet, ami az epizód vázát adja. Ami magukat a vicceket illeti, azok abszurdak és megmosolyogtatók, az esetek többéségéban szembe mennek azzal, amit az ember elvárna (vagyis pontosan hozzák a Muppet-stílust), azonban akkorát nem ütnek, mint például az elmúlt években készült két film, a Muppets és a Muppet-krimi: körözés alatt poénjai.

themuppets3

Viszont a sorozat nagy erőssége – csak úgy, mint a filmeknek –, hogy hétről-hétre számos neves vendégszereplőt tud behozni – rögtön az első részben feltűnt például a már emlegetett Elizabeth Banks, az Imagine Dragons, valamint a Tom Bergeon, a Dancing with the Stars házigazdája, és ha hinni lehet az IMDb-nek, akkor a következő epizódban feltűnik majd többek közt Jay Leno és Lea Thompson is.

A The Muppets az első rész után egy aranyos, könnyed kis sorozatnak ígérkezik, ami, ha más miatt nem is, hát a szereplői miatt kiemelkedik a többi széria soraiból. Nem azt mondom, hogy hatalmas durranás – nem az –, de van annyira cuki és szórakoztató, hogy megérje nézni.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .