Már a huszonegyedik század elején pedzegették a képregényadaptációk kusza világát a tévésorozatok készítői, ám míg manapság már nem csak a látványra meg a másolásra mennek rá, addig korábban ez volt az egyik központi hiba, amit minduntalan megléptek. A Boszorkánykard egy érdekes alappal rendelkező széria, aminek a megvalósítása nem sikerült ennyire fényesen.

bosorkanykard.s012.3

Sara Pezzini nyomozó (Yancy Butler) nagyon jó a szakmájában, kíméletlenül keríti kézre a bűnözőket, önmagát nem kímélve kutatja az igazságot és védi a jót. Egy eset közben azonban olyan dolog történik vele, amire a kissé szkeptikus és a misztikumokban egyáltalán nem hívő Sara nem számított. Hozzá kerül ugyanis a Boszorkánykard, mely a legnehezebb helyzetekben teljes páncéllá alakul, így védve viselőjét, és olyan természetfeletti erővel ajándékozza meg, mint a gyorsaság, a kérlelhetetlenség és az emberek lelkébe való belelátás. Sara az elején képtelen elhinni a vele történteket, és az is tetézi a dolgot, hogy nem oszthatja ezt meg senkivel sem, még társával, Jake McCarteyval (David Chokachi) sem.

bosorkanykard.s012.2

A Boszorkánykard hatalma már régóta létezik, és Sara egyre inkább beleássa magát a misztikus tárgy történelmébe, eközben pedig felfedi kilétét a kard után vágyó titkos társaság előtt is. A kardot kizárólag nők viselhetik, és mindegyikük fontos szerepet játszott a történelem menetében, így sarára is ez a „sors” vár. De vajon a modern világban mennyire válhat hasznossá egy kard és egy páncél? És vajon mire képes a szeretet és az önzetlenség?

A sorozat egyedülálló alapját már számos média feldolgozta: képregény, manga, anime, film és tévésorozat – és ez bizony nyomos ok a megtekintésre. Hazánkban azonban nem aratott osztatlan sikert, és hiába a külföldi pozitív fogadtatás, a széria csupán két évadot, összesen huszonnégy epizódot élt meg.

bosorkanykard.s012.4

A történet meglehetősen lassan indul be, ennek az egyik oka Sara „földhözragadtsága”, ami ebben az esetben érthető is, ám amikor már nyilvánvalóvá válik számára az összefüggés a természetfeletti dolgokkal, és saját szemével láthatja azokat, akkor is túlságosan ellenálló a kard hatalmával és jelentőségével kapcsolatban. Ez a kettősség nem tett jót a történetnek, pedig az alapjai nagyon is jók.

A sötét, kissé noir-os hangulat zseniális, és remekül passzol hozzá az akkoriban még kezdő zenekarnak számító Nickelback zenei világa. A kard, illetve a páncél megjelenítése a sorozatban nagyon ügyes munka, hiteles képet látunk a használatról és a védelmi funkciókról, és a digitális technikára sem lehet semmilyen panasz.

bosorkanykard.s012.1

Yancy Butler ügyesen alakította Sara Pezzini, és rajta kívül még Will Yun Lee-t érdemes kiemelni, azonban a többi színész elég gyenge munkát végzett. Sajnos a hibás casting is a sorozat korai lezárását okozta. Mindezek ellenére a Boszorkánykardot érdemes végignézni, és persze reménykedni a remake-ben.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .