castle8.02.1

Én értékelem a magas tétet, az izgalmat, meg az aprólékos történetvezetést, de ez még nem jelenti azt, hogy tetszik is, amit látok.

Az epizód pontosan ott kezdődik, ahol az előző véget ért: Kate és az általa védelmezett elemző, Vikram (Sunkrish Bala), egy lerobbant lakásban húzták meg magukat üldözőik elől, és éppen kivárásra játszanak. Azonban a zsoldosok rájuk bukkannak, és már majdnem el is kapják őket, mikor megjelenik egy titokzatos nő, lelövi a támadókat, majd kimenekíti Kate-éket a helyszínről. A nő Beckett unszolására azt mondja, hívják Ritának, és elárulja, hogy ő Castle mostohaanyja – mármint Castle apjának felesége, akiről persze Rick semmit sem tud. Rita segítséget ígér, de cserébe azt kéri, hogy Kate mondja el neki pontosan, hogy mi történt – a nő pedig ennek a kérésnek eleget is tesz. Még két évvel korábban, amikor D.C.-ben dolgozott, elindított az ottani adatbázisban egy keresést Bracken után, aminek most lett eredménye – amire Vikram bukkant rá. A talált, titkosított dokumentumban viszont olyan információ található, ami elég veszélyes ahhoz, hogy már Kate teljes egykori csapatát megölték, most pedig rá és Vikramra pályáznak.

CASTLE - "XX" - In part two of last week's Season 8 premiere, Beckett's side of her abrupt disappearance is revealed. After receiving a mysterious tip from her past, Beckett is launched into a fight for her life, with a team of mercenaries hot on her trail. While Castle investigates why his wife is on the run, Beckett must figure out who wants her dead, before they can finish the job. "XX" will air on MONDAY, SEPTEMBER 28 (10:01-11:00 p.m. ET/PT) on the ABC Television Network. (ABC/Richard Cartwright) SUNKRISH BALA

Szóval most már azért többet tudunk az ügyről, szépen kezdenek kirajzolódni a szálak, és ez bizony szép, nagy, veszélyes ívet ígér, már ami az évad egészét illeti. és igen, tényleg jól ki van találva az egész, szépen klappolnak a dolgok, és ügyes az, ahogy a korábbi eseményekre építenek. Viszont számomra továbbra is kicsit túl drámai volt az egész, és nagyon, nagyon hiányoltam a humort – bár legalább ebben a részben Kate-nek és Ricknek volt több közös jeleneti is, amik közt akadt pár cuki is.

De visszatérve az epizód történetvezetésére: a dolgok relatíve lassan indulnak, az első negyedóra Kate-ék menekülése, és az előző epizódban történtek bemutatása az ő szemszögükből. Ezután jön egy kis ügyes nyomozás, ahol a két csapat egymástól függetlenül, de ugyanazon a nyomon halad, mígnem összetalálkoznak. Itt aztán beindulnak a dolgok, és a narráció hirtelen túl gyors is lesz – az utolsó negyedórában rettenetesen pörögnek az események – kicsit már hihetetlen tempóban –, hogy aztán egy dupla csavarral lezáruljon az egész – meg annak az ígéretével, hogy lesz ez még tovább.

CASTLE - "XX" - In part two of last week's Season 8 premiere, Beckett's side of her abrupt disappearance is revealed. After receiving a mysterious tip from her past, Beckett is launched into a fight for her life, with a team of mercenaries hot on her trail. While Castle investigates why his wife is on the run, Beckett must figure out who wants her dead, before they can finish the job. "XX" will air on MONDAY, SEPTEMBER 28 (10:01-11:00 p.m. ET/PT) on the ABC Television Network. (ABC/Richard Cartwright) STANA KATIC

Szóval bizonyos szempontból minden szép és jó, másfelől viszont, hát… Azt hiszem, hogy már a múlt héten is említettem, hogy talán egy kicsit túlzásba estek Alexisszel – mert az egy dolog, hogy persze, okos a csaj, meg tényleg, itt az ideje, hogy a narráció felnőttként kezelje, csakhogy ez a változás túl hirtelen. Ebben az epizódban meg aztán olyan krimi-kliséket művelt, hogy az már majdnem fájt – igen, a gagyi hotel biztonsági kamera felvételét helyben addig babrálta, amíg a tükörben el nem lehetett olvasni, mi van a vele szemben lévő laptop képernyőjén. Hagyjuk.

Ami viszont még ennél is jobban zavar, az Kate viselkedése – nem az, hogy mindezt eltitkolta Castle elől. Nem, igaza van, ez tényleg kormányprotokoll volt, hogy hallgasson, valami olyasmi, amibe nem avathatta be Castle-t, főleg azért nem, mert amikor Vikram hívta és vészhelyzetre hivatkozott, akkor Kate még nem tudhatta, miről is van szó. Nem, azért haragszom rá, amit az epizód végén tett – önző lépés, bolond lépés, átgondolatlan lépés, és nem mellesleg technikai szempontból a narrációnak sem tesz jót. Mert, mint ahogy azt már szintén említettem a múlt héten, a sorozat erőssége Kate és Rick együtt – nem külön-külön. Csak remélni merem, hogy az írók marha gyorsan fel fogják oldani az utolsó jelenetben felvetett problémát.

castle8.02.4

Szóval, mit ne mondjak, nem vagyok megelégedve a Castle duplarészes évadnyitányával, mivel ez a két rész olyan volt, mintha egy másik sorozatot néztem volna. Csak abban reménykedem, hogy a jövő héttől visszatérünk a jól bevált formákhoz – cuki Caskettet és humort akarok.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Castle S08E02 – XX”

  1. Kedves Orlissa!
    Azt kell mondjam hasonló véleményen vagyok. Bár azt kell mondjam, hogy így a sorozat vége felé(?) már nem is nagyon számítok arra, hogy visszatér az első évadokból ismert 1 rész-1 ügy felállás. Talán épp azért, mert azért, mert a karakterek is sokat fejlődtek. Nekem speciel az volt hatalmas ugrás, hogy a 7. évadot már rögtön kapitányi pozícióval kezdték, és Castle-el, mint magánnyomozó. Ez így kicsit váratlan és logikátlan volt. Azt hittem az íróknak már az előző évad alapján világos lett, hogy nem nagyon fekszik az embereknek a külön munka Rick és Beckett esetén, meg amúgy a magánnyomozós szál sem. Viszont a részeken átívelő történetszálakkal szerint az írók nagyon átesetek a ló túloldalára (már az előző évadban is, itt meg ezzel nyitnak). Beckett részvégi dolgával kapcsolatban teljesen egyetértek Veled 🙂

    Dante

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .