Amennyire jól indult a sorozat, a végére annyira túlhúzottá vált. Tévedés ne essék, nem a zombikat hiányolom, csak a valódi szituációkat és a konfliktusokat, amiket korábban olyan jól hoztak az alkotók.

Fear the Walking Dead S01E05 .4

Ofelia az anyja utáni sokkban a katonákat dobálja a kerítés mellett, és a lakosságot uszítja, hogy álljanak ki az önkényeskedő katonák ellen. Adams azonban meggyőzi felettesét, hogy képes megnyugtatni a lányt, és pár perccel később valóban ez történik, és hogy biztosan hazaérjen, Adams hazakíséri Oféliát. Eközben Travis a katonák vezetőjén kéri számon Nick és Griselda hollétét, aki egy kisebb jó szándék jeleként, parancsba adja kimerült katonáinak, hogy juttassák el Travist a kórházba. Ám az utazás nem megy zökkenőmentesen. Madison pedig olyat fedez fel szomszédja pincéjében, amire nem számított, és rajta áll, hogy engedi-e a dolgot.

Fear the Walking Dead S01E05 .2

Liza és Dr. Exner közös munkája hatékonynak bizonyul, még úgyis, hogy Liza nincs igazán tisztában a veszély súlyosságával, ám ezen a doktornő rövidesen segít, és elmagyarázza neki a lehetséges kimeneteleket egy fertőzöttnél. Liza azonban keresi Griseldát és Nicket, utóbbit nem találja meg, míg Griselda sokkos állapotban fekszik, elkülönítve. Nick pedig furcsa és szokatlan emberekkel összezárva kénytelen elviselni a leszokás kínjait.

A Fear the Walking Dead pontosan arról szól, amit mindig is hiányoltak az eredeti szériában, a kitörést, ennek pedig végre egy érdekes aspektusát láthatjuk nagyjából három család szemszögéből, azonban akad egy-két olyan karakter, akiknek személyisége nem fér össze sehogyan sem a korábban látottakkal.

Fear the Walking Dead S01E05 .1

Azt eddig is tudtuk, hogy Daniel Salazar nem hétköznapi ember, ám kiderült múltjának egy olyan sötét részlete, ami már inkább túlzó, így ugyan még veszélyesebbé vált a karakter, ám összeférhetetlennek tűnik és átgondolatlannak az írók részéről. Hasonló a véleményem Nickről is, aki persze függő, és ekképpen is viselkedik, de pont ő volt az, aki megmutatta anyjának a dolgok igazi természetét, így nehéz elhinni, hogy ilyen veszély és szükség közepette megint összezuhan – ami azért is fura, hiszen valódi összeomlást nem látunk.

Az epizód talán legfelemelőbb pillanata Alicia és Chris jelenete, melyben a két, egymást gyűlölő tini végre megtalálja a közös hangot, és utat engedve dühüknek, kiadják frusztrációjukat – ezért a pillanatért érdemes volt megnézni az epizódot. Madison reakciója azonban pont az, amire egy anyjától számítani lehet, és ezért megint nagyot nőtt a szememben – az elbóbiskolását pedig meg tudom bocsátani.

Fear the Walking Dead S01E05 .3

A sorozat ötödik epizódja kissé alul teljesített, de én még reménykedem benne, hogy az évadzáró epic lesz – na, meg a második évad is!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .