"The Separation Oscillation" -- Leonard (Johnny Galecki, right) confronts the woman he kissed on the North Sea in an attempt to set Penny's (Kaley Cuoco-Sweeting, left) mind at ease. Also, Sheldon (Jim Parsons, center) films a special episode of "Fun with Flags" after his breakup with Amy, on THE BIG BANG THEORY, Monday, Sept. 28 (8:00-8:31 PM, ET/PT), on the CBS Television Network. Photo: Michael Yarish/Warner Bros. Entertainment Inc. © 2015 WBEI. All rights reserved.

Bár még mindig van mit csiszolgatni a szezonon, a második epizód mindenképpen hatalmas előrelépés az évadnyitányhoz képest.

Leonard eszeveszetten próbál rájönni, hogyan is rendezhetné kapcsolatát Pennyvel – ami ráadásul borzalmas rémálmokhoz vezet –, majd némi unszolásra úgy dönt, beszélnie kell azzal a nővel, akivel csókolózott. Szakításuk ellenére Sheldon megkéri Amyt, hogy a nő segítsen neki összerakni a Móka zászlókkal következő epizódját, amikor pedig Amy nemet mond, Sheldon az egész részt arra használja fel, hogy kitöltse a dühét volt barátnőjén. Mindeközben Raj azért nyaggatja Howardot, mert barátja nem mesélt neki Leonard ballépéséről, Bernie pedig azért, mert igen, és most hazudnia kell Pennynek, mivel barátnője megharagudna, ha tudná, Bernie már két éve tudott az ügyről.

"The Separation Oscillation" -- Sheldon (Jim Parsons, right) films a special episode of "Fun with Flags" after his breakup with Amy (Mayim Bialik, left), on THE BIG BANG THEORY, Monday, Sept. 28 (8:00-8:31 PM, ET/PT), on the CBS Television Network. Photo: Michael Yarish/Warner Bros. Entertainment Inc. © 2015 WBEI. All rights reserved.

Ami mindenképpen előrelépés, az a humor – míg a múlt héten maximum pár fanyar félmosolyra futotta, addig, a héten többször is őszintén felnevettem. Volt pár nagyon jól eltalált szituáció, mint például Leonard rémálma, vagy Sheldon szétszakadt országos analógiái. A poénok – többségükben – végre nem voltak erőltettek, sem degradálók a karakterek nézve, és egyes esetekben mé az abszurditásra épülő helyzetkomikumot is sikerült előhozni.

Karakterszinten nagyjából tetszett, amerre haladtunk, bár nem mindenki esetében – Leonard és Penny végre jól kommunikál, főleg az epizód végén, és jó látni, hogy rendezik a dolgaikat, viszont kicsit megint úgy éreztem, hogy Penny feleannyira sem teszi oda magát, mint Leonard teszi azt ért (értsd: Leonardnek már megint volt egy gyönyörű monológja, bár fair leszek, Pennynek is volt pár szép sora). Amúgy csak nekem csípi kicsit a csőrömet, hogy most már szinte biztos, hogy nem fogjuk megtudni Penny lánykori vezetéknevét?

bigbang9.02.4

Sheldon és Amy szála is egészen jól sikerült, tetszett, hogy Sheldon átnyargalt abba a territóriumba, ahol addig próbálja szekálni Amyt, amíg az be nem adja a derekát – persze banális, rossz módszereket alkalmaz, amikkel inkább csak feldühíti a nőt, de teszi mindezt legalább szórakoztatóan – mármint a néző részéről. Mint a webizód, mind a „visszaviszem a cuccaid”-jelenet remekül sikerült, Sheldon utolsó reakciója pedig külön tetszett.

A csapat három másik tagja viszont megint csak háttérbe szorult – Raj nevetségesen margókarakter lett, és a készítők mintha arról is megfeledkeztek volna, hogy neki ott van Emily. Ami amúgy felveti a kérdést: megvan még neki Emily egyáltalán? Mert ugye mikor legutoljára láttuk őket, akkor a szakírás szélén álltak, bár Rajnak végül inába szállt a bátorsága. Bernie problémája cuki, de felesleges, túltagolja az epizódot, Howard költekezését pedig egy az egyben ki lehetett volna hagyni, vagy félrerakni egy másik epizódra, és ott jobban kifejteni.

bigbang9.02.1

Összességében, bár voltak hibái, sokkal jobban élveztem ezt az epizódot, mint az előzőt, és remélem, hogy ez a tendencia tovább fog majd folytatódni a jövő héten.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .