Azt hiszem, az év vicce lehetett, amikor én elkezdtem Monster High-t nézni, ugyanis én vagyok a Barbie-mesék legnagyobb ellensége. Sőt, még Barbie-é is. A Monster High viszont kapásból megfogott azzal, hogy a karakterek klasszikus horrorszörnyek gyermekei – akiket viszont imádok.

mh11

A Monster High kezdeti évadjairól elmondható, hogy meglehetősen összefüggéstelenek. Viszont alaposan megismerjük legalább a szereplőket. Frankie-t, a mindig segítőkész, tizenhat napos szörnyet, Clawdeent, a szupertrendi farkaslányt, Draculaurát, a vegetariánus és romantikus vámpírt, Cleot, a zsarnoki múmialányt, Ghouliát a zseni zombit és persze Lagoonát, a természetbarát tengeri szörnyet. Megküzdenek a kamaszkori problémákkal, amikkel minden embernek is meg kell, csak épp náluk ez egy kicsit mindig bonyolultabb. Hol egy telihold jön, hol egy péntek tizenharmadika, na és a fajok közötti ellenszenv sem maradhat ki. Na, és a fiúk? Ők sem hagyják hidegen a lányokat, de néha bizony velük sem könnyű.

mh12

Azt kifejezetten szeretem a sorozatban, hogy gimis téma címszón nem csak helyszínül szolgál az iskola, hanem szerves része a történetnek. Megismerjük a tanárokat is, a vezetőséget és láthatjuk, hogy a tanulás akkor is fontos, ha szörny az ember. Itt bizony ugyanúgy házit kell írni, dolgozatra kell készülni, és még a sportban is helyt kell állni – ami elég nehéz, ha néha elrepülnek például a testrészeid.

Persze a fenti dolgok kombinációja azt is eredményezi, hogy rengeteget lehet nevetni a rövidke, mindössze két és fél perces epizódokon. Rengeteget ügyetlenkednek a kamasz szörnyek, miközben keresik a helyüket a világban. Elhihetitek, hogy amikor róluk van szó, nem az a legviccesebb, amikor zavarba jönnek.

mh13

Mivel minisorozatról beszélünk, valószínűleg nem mondok nagy újságot azzal, hogy éjszakai sorozat-maratonra alkalmatlan – legalábbis, ha csak egy évadból akarunk maratonozni. Viszont két házi feladat között kiváló alkalmat ad egy kis kikapcsolódásra. Rövid, könnyen emészthető és humoros. Mi kéne még?

mh14

Az egyetlen nagy hibája – amire később még visszatérek –, hogy az első évad és még néhány a későbbiekből teljesen összefüggéstelen és hosszú, majd elkezdtek összefüggő epizódokat készíteni, az évadok pedig lerövidültek. Ezzel mindössze az a probléma, hogy így eléggé katyvaszos a végeredmény. El kéne dönteni, hogy mit akarunk, ugyanis így az újabb évadok kábé csak lógnak a levegőben.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

2 thoughts on “Monster High 1. évad”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .