A negyedik évad elé már úgy ültem le – hiába imádom ezt a sorozatot –, hogy csak érjek a végére és hadd legyen róla egy cikk. Igen, ez most elég gonosznak hangzik a részemről, de mellettem szóljon az, hogy a Kertvárosi Gettó negyedik évada már nem okozott olyan szinten katarzist, mint a korábbiak.

Kertvárosi gettó 41

Őszintén szólva ezt az évadot egy nagy összefoglalónak is lehetne tekinteni, hiszen szinte mindenki feltűnik a vásznon, aki csak egy kicsit is ártott a Freeman familiának: A Wuncler család (különösen a második fűt be nekik a Good Times c. részben), Pretty boy Flitzzy , és még Bűzfösvény és visszatér egy klónok támadása stílusú epizód keretein belül. Egyszóval megkapjuk a régi kotyvalékot, amihez persze adnak még pár új adalékot, de ez már nem teljesen olyan, mint ahogyan azt a korábbi évadokban megszoktuk.

Kertvárosi gettó 42

Mondjuk az nem volt kis meló az alkotók részéről, hogy a főhős trió szinte semmit sem változott négy évadon keresztül. Sokan mondják, hogy egy megalkotott karaktert átírni nagyon nehéz, de szerintem megtartani olyannak, amilyen eredetileg volt még húzósabb meló. Robert maradt ugyanaz a felsült, túlkoros nőcsábász (jó példa erre a Kardashianos epizód), Riles és Huey még mindig rommá verik a házat és olykor másokat is kis családjuk érdekében.

Kertvárosi gettó 44

Az epizódok még mindig ki vannak élezve a különféle botrányokra, fehér és fekete konfliktusra, valamint a szokásos, kissé perverz vagy éppen durva humorra. De ez mind a lénye ennek a sorozatnak, így inkább az lenne főbenjáró bűn, ha ezeket itt a vég felé elhagynák.

Kertvárosi gettó 45

Őszintén szólva, nem is haragszok erre az évadra, mindössze már kissé talán unalmas volt ugyanazt a bevált receptet, immáron negyedszer látni.  Nagyjából ugyanazok a konfliktusok csak más vendégszereplőkkel hasonló lezárásokkal és tanulsággal. Ez nem feltétlenül rossz, csak a belső gengszter folyton ezt mondja – ezt már láttad korábban!

Kertvárosi gettó 43

Vannak olyan sorozatok, amik nem érdemelték meg azt, hogy hamar le legyenek zárva (Firefly, Deadman Wonderland), és persze vannak olyanok is, amit fölöslegesen húznak már túl (itt inkább nem merek példát felhozni). A Kertvárosi Gettó még a kettő között ingázik, és sajnos a készülő ötödik évad hallatán lehet, hogy a második opció felé tendál.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .