A Monster High évadjait tekintve talán a második a leggyengébb. Rengeteg helyen el lett rontva, amiért persze nagyon senki nem szól, elvégre gyerekeknek szól, akik nincsenek erre még kiélezve. Én viszont igen és most igenis reklamálok!

mh21

Tulajdonképpen a kezdés remek volt. Kaptunk egy szép, összefüggő sztorit arról, ahogyan a rémpompon csapat a sikereiért küzd, miközben Cleo nővére, Nefera is akadályokat gördít még eléjük. Baromi izgis volt, vártam is, hogy na, mi lesz ebből, mi fog következni? Először felbomlott a csapat, majd nagy nehezen összeálltak, küzdöttek, hogy eljuthassanak az Árnyparti Táborba, ahol új dolgokat tanulhatnak és a végén még egy verseny is vár rájuk. Ez egy nagyon izgalmas szál volt. Mondom, volt. Itt ezen a ponton vége is lehetne az évadnak, de nem. Inkább belesuvasztottak még néhány összefüggéstelen epizódot, amik viccesek és aranyosak voltak – csak semmi értelme nem volt.

mh23

Viszont, amiben jó az évad, az az, hogy kicsit több betekintést kaptunk mellékszereplők életébe és jellemébe, akikről eddig semmit nem tudtunk, és új szereplő is jött képbe. Jobban megismerhettük végre Toreleit és a barátnőit, na és persze Nefera merőben új irányba vitte el a történéseket. Nagyon frankó volt, ahogy kihozták a testvérviszályt és a szemfülesek ebből arra is rájöhettek, hogy Cleo miért olyan, amilyen. Ami még nagyobb hangsúlyt kapott, mint eddig, az Lagoona és Gil kapcsolata, ami nehézségekbe ütközik – Gil szülei ugyanis nem kedvelik a tengeri szörnyeket.

mh24

Nefera mellett még felbukkant Abbey is, aki már a kezdetekben is nehézségekbe ütközik, mert bár ő a maga módján igyekszik kedves lenni, de ahonnan ő származik, ott ez merőben mást jelent, mint a Szörnysuli többi diákjának. Azonban nincs mese, be kell illeszkedni, bármennyire is nehéz. Mellesleg nekem ő az egyik kedvencem.

Abbey mellett még feltűnt Operetta is, aki azonban nem a Himalájáról érkezett, hanem a suli alagsorából. Apjához, az Operaház fantomjához hasonlóan neki sincs egyszerű dolga és jó, ha az ember nem hallgatja meg élőben a leányzót, mert abból csúnya dolgok sülhetnek ki. Viszont fantasztikus stílusa van és remek zenei ízlése.

mh22

Szóval, történtek azért itt jó dolgok is, nem csak negatívak. Az új szereplők mind-mind színesebbé tették a bagázst és bizonyára mindenki szimpatizál valamelyikükkel. Az epizódok összeállításán persze dolgozni kéne még, mert ez így szörnyű, de majd esetleg legközelebb.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .