Félve néztem meg a Terminator Genisyst, ugyanis a kritikák agyatlan akcióorgiának nevezték, és úgy összességében nagyon durván lehúzták. nos, én megnéztem a filmet, de nemhogy panaszkodnék róla, hanem pont az ellenkezője, dicsérném, mert olyan szinten megmozgatta az agytekervényeimet, amire már régen nem volt példa.

terminator.genisys.4

2029-ben, az ellenállás vezetőjének, John Connornak (Jason Clarke) tudomására jut, hogy a Skynet végérvényesen meg akarja nyerni az emberek és robotok között kirobbant háborút egy időgéppel. John és csapata mindent feláldozva megtámadja a hangárt, ahol a gépet őrzik, és sikerrel beveszik azt. Sajnos elkéstek, és a Skynet már elküldte a maga harcosát a múltba, ám John a legjobb emberét kiválasztja, útjára engedi Kyle Reeset (Jai Courtney). Amíg Kyle a kvantummezőben várja sorsát, Johnt megtámadják, ám hogylétét már nem láthatja Reese, mivel a múltban landol, ahol a legfontosabb feladata megvédeni Sarah Connort (Emilia Clarke), elmondani neki mindent a gépekről, és felvértezni a jövőre.

A számításba azonban hiba csúszik, Reese furcsa és szokatlan dolgokról kezd hallucinálni, olyan emlékekről álmodik, amik meg sem történtek, miközben Sarah pontosan tudja, hogy 1997-ben vége lesz a világnak, és inkább ő jön megmenteni Reeset, na meg a Terminátor, Papa (Arnold Schwarzenegger). De a csavaroknak itt még nincs vége, hála Reese különös, kettős emlékeinek, a Sarah által épített időgépben nem az ismert Ítélet napjára mennek előre az időben, hanem 2017-re, amikor a Genisys életre kel. Azonban a jövőben újabb ellenségekkel kell szembenézniük, miközben Sarah és Reese saját érzelmeikkel és korábban kijelölt sorsukkal is vívódnak.

terminator.genisys.3

Talán a film egyetlen hibájának nevezném megértésének nehézségét (és valószínűleg ez az, amiért sokan lehúzták), ugyanis az idővonalat követni piszok nehéz – de micsoda sci-fis lennék, ha egy kis agyalás után ne látnám benne a logikát? Az alkotók igencsak megkutyultak mindent, a szálak kibogozásához azonban minden segítséget megadtak, csak hát nem egyből kaptunk meg minden információt – a John Connoros csavar valami elképesztő!

Nem hittem benne, hogy Emilia Clarke képes lesz visszaadni (egyik) gyermekkori hősnőmet, Sarah Connort, de a színésznő bizony teljesítette a feladatot, és pazarul hozta az „új” Sarah-t. Kyle Reeset alakító Jai Courtney-ról már tudtam, hogy nemcsak külalakra fest jól a vásznon, hanem színészkedni is tud – aki nem hiszi, nézzen bele a Spartacusba –, remekül ált neki a szerep, és hála neki a poénok is ütöttek rendesen. Persze mindenki a nagy visszatérőre, Arnold Schwarzeneggerre kíváncsi, nos, igaz a mondás, nincs jó Terminátor film Scwarzi nélkül.

terminator.genisys.1

A korábbi filmek komor stílusát feldobták egy kis humorral is, és ezek közel sem voltak olyan izzadságszagúak, mint a hasonló akciófilmekben szokás. Az utalások a korábbi mozikra pedig zseniálisak, a mű nagy rajongói biztos felsikítottak (velem együtt) jó néhány apróságon. Az akciójelenetek pörgősek és durvák, bár némelyiket kicsit túlzónak éreztem, de lehet csak a szemem fáradt már el, miközben agytekervényeim dolgoztak ezerrel az idővonalon.

terminator.genisys.2

A folytatás ígérete pedig ott leng a történetben, a finom utalgatásokkal, és az igen meghökkentő extra jelenettel. És tudjátok mit, így kell feléleszteni, és újragondolni egy klasszikust!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Bonyolult dolog ez az időutazás – Terminator Genisys (2015)”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .