Rég volt már az, hogy androidos játékról írtam, de most úgy éreztem, ez a három megérdemli azt, hogy essen róluk pár szó. Íme, a Blood Brothers és Walking Dead: Road to Survival, valamint megemlékezés az Ayakashi: Ghost Guild-ről.

 walking dead1

Blood Brothers

Ez a játék van most jelenleg legrégebben a tabletemen (ha nem számoljuk bele az időközben bezárt Ayakashi :Ghost Guild-et), és tipikusan egy olyan játék, amit ha elkezdesz, teljesen magába tud szívni. Története nem eposzi, de azért viszonylag jól kidolgozott: a kezdetben általunk választott ősi hőssel harcolunk, csatlósokat szerzünk vagy harc, vagy vér rituálé által, közben felderítjük a „szunyókálásunk” közben megváltozott világot.  Az eventek bár nem annyira hosszúak, és az állandóak azért hosszútávon kissé unalmasak, mégis képesek az alkotók újabb és újabb frappáns ötletekkel, lényekkel színesebbé tenni a játék repertoárját.

blood brothers

Walking Dead: Road to Survival

Bár kezdetben csak egy sima tipikus városépítős, egymással harcolós kis game-nek gondoltam, az eredmény végül meggyőzött arról, hogy ez nem teljesen igaz. Jó, folyton fejleszteni kell a túlélő bázisunkat, és emiatt olykor másokkal is meg kell küzdenünk – de maga a story-mód tartogatja az igazi nyalánkságokat. Társaink, akiket magunkkal viszünk beleszólhatnak a párbeszédekbe, és döntéseink alapján rendeződik a sorsuk.

walking dead

Ayakashi: Ghost Guild

Több, mint két évig azt hittem, hogy ez a játék lesz az, amit népszerűsége, és nem kevés keresete miatt sosem fognak bezárni, ám idén április 30-án megtörtént.  De, könnyeket visszafojtva azért jó lesz megemlékezni az Ayakashiról. Stílusát tekintve TCG játék, ahol a játékos – mint a túlvilági ügyekkel foglalkozó nyomozó – foghatott el, illetve állíthatott szolgálatába a legkülönfélébb szellemeket, a Föld összes mitológiájából és művészi fantáziájából válogatva. Az eventek (főleg a csapatmunkát igénylő guild eventek) is remekek voltak, a zodiákus, vagy ünnepi megmérkőzésekről nem is beszélve.

aykashi

Minden játékban megvan az a lehetőség, hogy valakinek kedves legyen, és, bár ezek közül nagyon sok nagyon hamar eltűnik – azért mindig oda kell figyelni azokra is, amik még megvannak.

Szerző

Avatar
Hanama
Alapító és szerkesztő

Horror, Anime és Gamefan ameddig világ a világ. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Gamek támadása – Blood Brothers, Walking Dead: Road to survival + Ayakashi: Ghost Guild”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .