Végre újra október van, ami egyet jelent mostanra az American Horror Storyval. Tavaly nagyon erős évadot kaptunk, így az elvárások nagyok a Hotellel szemben is, ráadásul Jessica Lange is pihen egy évadot, helyette ezúttal Lady Gagának kell helytállnia. Lássuk, hogy sikerül!

ahsv1

Évadunk helyszíne a Cortez Hotel, ahol már az első percekben belebotlunk az első ismerős karakterbe. Ő Iris (Kathy Bates), a recepciós. Első pillantásra az ember valahogy nem zárja a szívébe, főleg, mivel a két betérő és rögtön reklamáló turistát rákényszeríti, hogy náluk maradjanak. Ugyanis a Cortez Hotelben pénzvisszatérítés nincs. A lányok igen hamar rájönnek, hogy a szállóval valami nem stimmel – és ebben igazuk is van.

Ezzel párhuzamosan megismerjük John Lowe (Wes Bentley) nyomozót, akit egy igen ronda, félig-gyilkossági esethez rendelnek ki. Igen, jól olvastátok, ugyanis amikor a néző szeme elé tárul a bűncselekmény helyszíne, hamar rájöhetünk, hogy az egyik áldozat bizony él még – igaz, hogy nincs szeme, és eléggé megszenvedi a saját csalfaságát, de él. Azt gondolná az ember ezek után, hogy John egy igen kemény ember, amit viszont ellensúlyoz a következő jelenet, amikor leül a munkahelyén videó-telefonálni, hogy esti mesét olvasson a kislányának. A munka ettől még várja és hamarosan már ő is a hotelben találja magát.

ahsv3

Jól van, tudom, hogy már mindenki tövig rágja a körmét: az epizód felénél bukkan fel Elizabeth (Lady Gaga) egy kőkemény, gyilkosságba torkolló orgia közepén, Donovannel (Matt Bomer), Iris fiával karöltve. Nem bonyolult rájönni a titkukra, de azért én nem lövöm le, nézzétek meg. Ahogy az már a pilotból – és a hype-ból – sejthető, Elizabeth kulcsfontosságú szereplő lesz ebben az évben. Tökéletes úrinő lehengerlő vendégszeretettel, pontosan olyan nő, akinek nem csak nem merünk, de nem is akarunk nemet mondani.

Nos, valószínűleg nem én voltam az egyetlen, aki aggódott, hogy Lady Gaga kerül Lange helyére ezúttal – az aggodalom egyelőre feleslegesnek tűnik. Gagára sok mindent lehet mondani, lehet szeretni, lehet utálni – viszont Elizabeth-t úgy tűnik, rá szabták, mert otthonosan mozog a karakter bőrében és jól is áll neki.

ahsv4

Az én boldogságom kulcsát azonban Wes Bentley adja inkább. Én már az Éhezők viadalában is odavoltam érte, így aztán amikor tavaly a Freak Show-ban bukkant fel, nagyon örültem. Most sokkal nagyobb szerepet szántak neki, és ehhez még meg is kellett borotválkoznia – és megtudhattuk, hogy sima arccal is irtó helyes.

Az is esélyesnek tűnik, hogy idén is nagyon érdekes figurák fognak felbukkanni, néhányukat már a pilotban is megmutattak futólag, de hát az összes poént még nem érné meg lelőni. Ehhez

kapcsolódóan egyébként meg kell jegyeznem, hogy talán ez az eddig legjobban sikerült főcím, ugyanis most úgy tűnik, olyasmiket raktak bele, amik valóban előfordulnak majd az évadban – ami tavaly például nem volt elmondható, és ez engem nagyon zavart.

ahsv2

Nagyon erős kezdés, sok sejtetéssel és előre megjósolható rejtéllyel, ehhez pedig megfelelően fantáziadúsnak tűnő karakterrel. Az a gyanúm, hogy izgalmas ősz áll előttünk. Megyek is hisztizni jövő hétig.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .