12107210_418136451709877_3121382477106232397_n

„A nevem Barry Allen. Én vagyok a világ leggyorsabb embere. Gyermekkoromban szemtanúja voltam, amint édesanyámat megöli valami hihetetlen. Édesapám került börtönbe a meggyilkolásáért. Aztán egy baleset folytán én magam váltam hihetetlennél. Így váltam A Flash-é. A képességem révén, keresem azt az embert, aki felelős anyám haláláért. Azt hittem igazságot szolgáltathatok a családomnak, de elbuktam. … Most csak egy dolgot tehetek. Futok.”

Emlékszem, amikor először jött velem szembe Flash és Barry Allen története. Eleinte az volt az érzésem, láttuk mi már ezt, volt már ilyen szuper képességű karakter nem egy filmben, akkor, most minek még egy? Aztán jött a CW csatorna Flash sorozata… és rá kellett jönnöm, na, ezt még nem láttam. Figyelem! A következő cikk nyomokban Spoilert tartalmaz, csak saját felelősséggel!

2D2809CD00000578-0-Major_threat_The_singularity_threatened_to_rip_Central_City_apar-m-123_1444196389032

Az első évad után hat hónap telt el. Nem tudjuk meg pontosan először mi is történt azzal a fekete lyukkal, csak azt, hogy sikerült eltüntetni. A város épp Flasht (Grant Gustin) készül ünnepelni, de Barrynek nem igazán fűlik hozzá a foga, hogy tragédiákkal tarkított hőstette után még ünnepeljék. Az sem tetszik neki, hogy családja és barátai segíteni szeretnének megoldani az előkerülő ellenségeket, ezért próbálja magától eltaszítani őket, hogy ne essen bajuk. De mint minden ehhez hasonló filmes szituációban természetesen nem válik be ez a stratégia, ezért az újonnan érkező „Atomzúzó” (Adam Copeland) névre hallgató meta humánt már együtt semlegesítik.

x240-wtv

Nem mondom, hogy tűkön ültem, az első évad zárása után egész nyáron, de tény, hogy amikor végig néztem az utolsó részt, legszívesebben kidobtam volna a laptopot az ablakon. Tökéletesen lett befejezve, úgy, hogy a nézőket biztosan érdekelje, hogy képes a Villám egymaga elhessegetni egy komplett fekete lyukat. A válasz egyszerű: Nem egyedül. A második évad kezdő része is okos. Nem egyből ott folytatódik a dolog, ahol abbamaradt, a szingularitásos történetet Barry visszaemlékezéséből ismerjük meg, és nem örülünk annak, amit látunk. Próbálom nem lelőni, de szerintem nem csak én vagyok azzal egyedül, hogy már unom, hogy mindig fel kell áldozni valakit, és szinte mindig ugyan azt, ráadásul tuti visszahozzák, mert a jövő évi Legensd of Tomorrow-ban meg már szerepel. Szóval ez a szelete a dolognak uncsi. Az viszont egyáltalán nem az, hogy Dr. Weelst (Tom Cavanagh) visszakapjuk egy pár percre, és elég fontos dolgot csinál, ami végül is nemes dolog és ez furcsa tőle, és valami azt súgja, jövőből jött rossz fiúnk nem jószívűségből tette azt, amit. A rész aktuális legyőzésre váró delikvense, a már említett „Atomzúzó”. Amikor először megláttam, felsikoltottam, hogy: Bain te vagy az? Aztán persze kiderült, hogy nem, de az az izom megnövekedéses trükk eléggé hajazott az ismert Bőrzubbony ellenre. Ha már a Bőregér. Nem mondok semmit, csak, azt, hogy figyeljetek a reflektorra! Flash saját reflektorára, meg amit Cisco (Carlos Valdes ) mondd. A nevetésemet Szabolcs megyében is hallották. Atomzúzóról tehát azt hihetnénk, hogy semmi érdemlegessel nem szolgál, csak egy újabb egy részes ellenfél, és ez így is van, azonban megemlít valakit, akinek beharangozása olyannyira fontos, hogy nem tudunk mellette elmenni. Azok, akik nem követői a képregényeknek kevésbé, de akik ismerik Zoom professzor nevét, azok csápolhatnak örömükben, mert úgy tűnik, megvan a második évad főbossa. És ez csak a torta. Tudjátok ki a hab? Az, aki a végén besétál, nézzétek meg!

fla201b_0388b

Térjünk rá egy két részletre, ami kevésbé működik. Amit említettem már, az hogy állandóan egy embert áldozgatnak fel, tudjuk, visszatér, kissé idegesítő. Aztán nekem egyre inkább böki a csőröm, hogy Cisco honnan szed elő a fejéből olyan szerkentyűket, mint a mostaniban a „Bakancs” névre hallgató, illetve, az, hogy kattint kettőt és már bent is van épületek kamerarendszerébe. Ennyi erővel bárkinek,  teszem azt, laptop kameráját feltörheti, fene se tudja, kit mikor figyel ez a Cisco. Viccet félretéve, a technikai dolgok, illetve ahogy a fizikát próbálják tudományosan magyarázni nekem picit sok. Rendben, nyilván nem fog minden néző egyből fizikakönyvet ragadni, de lehet, van olyan ember, aki még érti is mit karattyolnak, és az fénysebességgel veri a falba a fejét. A másik, dolog Barry viselkedése. Ebben, részben picit olyan volt, mint egy sértődős tinédzser. „Úgysem megyek el, úgy sem nézem meg a felvételt”. Ezek a piros betűs ünnepek… Aztán persze megy Iris (Candice Patton), meggyőzi, találkozik Caitlinnel (Danielle Panabaker),rábeszéli, stb. Jön egy kis dráma és azonnal feloldják, vehetnék ezt picit komolyabban is, vagy akkor ne hisztizzen Barry mindenen.

AtomSmasher-f0147

De nehogy úgy tűnjön, hogy csak rosszat tudok mondani, lássuk a karaktereinket. Barry mint említettem kissé duzzogós túl sokat agyal, jobban tenné, ha csak futna, nem kell az a sok filózás, csak tegye a dolgát. Iris a rábeszélő gép, ebben a részben nem sokat kaptunk belőle. Még mindig nagyon szép, jó dolgokat mond, egyelőre kimerül ennyiben. A két okos tojás favoritom Stein proff. (Victor Garber) és Cisco adják a fizikus dumát meg a poénokat és jók! Ott van Catelin akit nem értek. Kijelenti, hogy ő vissza nem megy a Star labs-ba, a rész végén meg már ott csücsül. Mi van? És ott van Joe (Jesse L. Martin), aki még mindig nagyon szórakoztató, és humoros, miközben adja a rész érzelmi töltetét. Tehát van, akit értek, van, akit egyáltalán nem. Mint mondtam túl hamar változtatnak a karakterek véleményt, vagy döntést és ez zavaró lehet.

flashlight

Színészgárdára semmi panaszom nem lehet, olyan, mintha egy perc szünet nélkül forgatták volna a két évadot, rájuk van szabva ez az egész, és jól csinálják. Akit sajnálok és visszasírok, mert hiányzik az Dr. Weels, mert nem hogy jó képű, de ráadásul jól keverte a kártyákat is, igazi méltó ellenfele volt Flashnek.

url

Összefoglalva, nem egy parádés évadkezdés, mint mondjuk a Gothamé, de folytatja azt a szintet, amivel az első évadban operált így nincs panaszom, kivéve azt a pár apróságot, amit leírtam. A színészeket nagyon szeretem, az akció még mindig pörgős, ütős, a CGI kicsit gagyi, de ez sorozat, nem IMAX 3D, szóval pont jó ide. Az új jövevény miatt pedig egyszerűen alig bírok magammal, nézzétek meg, komolyan! Remélem, tudni fogjátok ki ő, mikor bemutatkozik!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .