A Mortal Kombat játékok minden darabját szeretem, de a szívemhez legközelebb az Armageddon áll, nem csak azért, mert ezzel játszottam legelőször a szériából, hanem mert egy, a mai napig tartó élményt tudott adni, és én ezért méltán tisztelem. És most, helyeket elfoglalni, kezdődik a harc.

Mortal Kombat Armageddon1

Történetileg ott állunk, hogy a jó és a rossz oldal képviselői egy mindent eldöntő ütközetben vesznek részt, ám ezt a csatát megszakítja az, hogy egy hatalmas piramis emelkedik ki a semmi közepén, lánggal a tetején. A megmaradt harcosok egymást mészárolva próbálják megszerezni a lángban lévő hatalmat, ám az végül alakot nyer, és megszületik egy új fő gonosz – Blaze.

Mortal Kombat Armageddon3

Szegény Armageddon, hiába nem mai csirke, azért itt-ott képes többet felmutatni, mint az utána következők: példának okáért itt található a legtöbb játszható karakter (hatvankettő), a pályák is remekek, és persze a kötelező pályakivégzések is magukért beszélnek.  Ami viszont számomra a legjobb újítás volt, az az, hogy mi, játékosok is kreáljunk és saját ízlésünk szerint alakítsuk egy általunk megalkotott karaktert. A mindenbe pedig mindent értettem: a fajtól kezdve, a hajon és ruhán át a képességekig bezárólag mindent variálhatunk rajta – persze ha előtte megkerestük a pénzt a változtatásokra.

Mortal Kombat Armageddon4

Azt pedig vagy a sima bunyókkal, vagy az eléggé furcsa, két újabb karaktert (Taven és Daegon) bevonó story módban lehetett szerezni. Utóbbinak én személy szerint nem voltam a híve, inkább csak random püföltem az ellent.

Mortal Kombat Armageddon2

A jó dolgai ellenére, sajnos meg kell, hogy említsem az Armageddon árnyoldalát: mai szemmel már eléggé fájhat sok gamernek a szeme a grafika miatt, valamint a sok karakter behozatalával a képességek (főleg a Fatalityk) eléggé lagymatagra és kissé fantáziátlanra sikeredtek.

Mortal Kombat Armageddon5

Hát, a fanok között is nagyon megoszlik a vélemény erről a játékról, hiszen vagy nagyon lehet szeretni, vagy szívből utálni, de az biztos, hogy a Mortal Kombat Armageddon nem fog egyhamar még az ismeretlenség homályába merülni.

Szerző

Avatar
Hanama
Alapító és szerkesztő

Horror, Anime és Gamefan ameddig világ a világ. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

3 thoughts on “Ki lesz a góré? – Mortal Kombat Armageddon”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..