A Mortal Kombat játékok minden darabját szeretem, de a szívemhez legközelebb az Armageddon áll, nem csak azért, mert ezzel játszottam legelőször a szériából, hanem mert egy, a mai napig tartó élményt tudott adni, és én ezért méltán tisztelem. És most, helyeket elfoglalni, kezdődik a harc.

Mortal Kombat Armageddon1

Történetileg ott állunk, hogy a jó és a rossz oldal képviselői egy mindent eldöntő ütközetben vesznek részt, ám ezt a csatát megszakítja az, hogy egy hatalmas piramis emelkedik ki a semmi közepén, lánggal a tetején. A megmaradt harcosok egymást mészárolva próbálják megszerezni a lángban lévő hatalmat, ám az végül alakot nyer, és megszületik egy új fő gonosz – Blaze.

Mortal Kombat Armageddon3

Szegény Armageddon, hiába nem mai csirke, azért itt-ott képes többet felmutatni, mint az utána következők: példának okáért itt található a legtöbb játszható karakter (hatvankettő), a pályák is remekek, és persze a kötelező pályakivégzések is magukért beszélnek.  Ami viszont számomra a legjobb újítás volt, az az, hogy mi, játékosok is kreáljunk és saját ízlésünk szerint alakítsuk egy általunk megalkotott karaktert. A mindenbe pedig mindent értettem: a fajtól kezdve, a hajon és ruhán át a képességekig bezárólag mindent variálhatunk rajta – persze ha előtte megkerestük a pénzt a változtatásokra.

Mortal Kombat Armageddon4

Azt pedig vagy a sima bunyókkal, vagy az eléggé furcsa, két újabb karaktert (Taven és Daegon) bevonó story módban lehetett szerezni. Utóbbinak én személy szerint nem voltam a híve, inkább csak random püföltem az ellent.

Mortal Kombat Armageddon2

A jó dolgai ellenére, sajnos meg kell, hogy említsem az Armageddon árnyoldalát: mai szemmel már eléggé fájhat sok gamernek a szeme a grafika miatt, valamint a sok karakter behozatalával a képességek (főleg a Fatalityk) eléggé lagymatagra és kissé fantáziátlanra sikeredtek.

Mortal Kombat Armageddon5

Hát, a fanok között is nagyon megoszlik a vélemény erről a játékról, hiszen vagy nagyon lehet szeretni, vagy szívből utálni, de az biztos, hogy a Mortal Kombat Armageddon nem fog egyhamar még az ismeretlenség homályába merülni.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

3 thoughts on “Ki lesz a góré? – Mortal Kombat Armageddon”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .