372051-400-629-1-100-Gotham-5

A következő rész mondhatni nem volt olyan izgalmas, mint elődei, de biztos vagyok benne, hogy ezt az űrt Jerom hiánya okozza. Szerencsére viszont van egy Pingvinünk, aki ennek a lyuknak a betöltésére hivatott.

Gotham-2x04-Strike-Force-7

Miután a Maniex csoport eltűnt a színről, és Theo Galavan ( James Frain) fellépett, mint a város aktuális hőse, a dolgok tovább bonyolódnak, mikor is bejelenti, hogy indul a polgármester székéért. A hely megszerzéséhez azonban likvidálnia kell a vetélytársait, amihez a Pingvint (Robin Lord Taylor) fogadja fel, ám az először vonakodik teljesíteni a kérését, de annak nem lesz más választása, ugyanis Galavan alaposan sarokba szorítja. Mindeközben a rendőrségen új főkapitány mutatkozik be. Nathaniel Barnes (Michael Chiklis) röpke tíz perc alatt kipucolja, a bűnüggyel gyanúsítható rendőröket a helyről, majd nem rest összeállítani egy fiatal újoncokból álló egységet, amivel meg kívánja tisztítani a várost. Jim azonnal belelkesedik az ötletre, és követi az új, kissé szigorú, de határozott kapitány parancsait. A harmadik szálon Bruce (David Mazouz) elkezdi az edzését, majd találkozik Theoval, aki bemutatja neki unokahúgát Silver St. Cloud-ot (Natalie Alyn Lind), akivel hamar összemelegednek, ráadásul egy iskolába is járnak, ahol úgy tűnik Bruce egyetlen barátja lesz majd a jövőben.

url

Haladjunk végig a szálakon. Végre visszakaptunk a Pingvinünket, akinek úgy tűnik nem tett túl jót Jerom és az ő ténykedése, ezért először a saját üzletét szeretné ráncba szedni, de úgy tűnik, nagyobb gondja akad, amikor Theo megzsarolja. Olyannal, akiért konkrétan hidegvérrel gyilkol le bárkit, ahogy azt láthatjuk is, egy szemrebbenés nélkül. Nagyon döbbenetes látni ezt a kétségbeesett reakciót, és hogy Gotham királyát egy perc alatt kihasználták. Ezért szokták a gonoszok azt mondani, hogy ne szeress senkit, mert ő lesz a veszted.

Gotham-2x04-Strike-Force

Mint mondottam új a főkapitány a Gothami rendőrkapitányságon, de ez az új főnök úgy csapódik be a helyre, mint üstökös a földbe. Berobban, mint egy meteorid, és úgy rendbe kapja a helyet, mint azelőtt soha. Voltaképp megnyerő a szövege, kissé rideg, komor hangvétele még rá is erősít, ami persze társul a katonai kiállásával, ami azt sugallja, hogy bármikor ketté tudna harapni, ráadásul úgy is néz ki. Amikor először megláttam, az jutott róla eszembe, hogy egy felfújt tojás, és amennyire lelkesen neki lát a város ki tisztításáért, olyan hamar fogja ő is a hullaházban fogja végezni, de a rész végére kiderül, hogy van a karakterben potenciál. Talán kissé túl gyorsan pörgeti az eseményeket, de a különleges alakulata nem rossz ötlet. Ami a csapatot illeti, valóban jó embereket válogatott össze, egy két részen belül összeszokott kis alakulat lesz belőlük. Ne feledkezzünk meg Jimről sem. Azt hiszem végre emberére akadt, aki ugyanúgy gondolkodik, és ugyan az az értékrendje, mint neki, csak aztán nehogy forduljon a kocka.

374643625

Ez a rész inkább a csavarokról, és a cselszövések továbbfűzéséről szólt, valamint ugyebár az új alakulat, és a rendőrség megerősödéséről. Jerom akciója után egy kicsit alább hagyott az izgalmi faktor, de szerintem hamarosan újra bekeményítenek. Ja, és jegyezzétek meg, a kopasz pisztolyos bérgyilkosokkal vigyázni kell…

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .