A harmadik a leghosszabb évad a Monster High eddigi történetében – és egyben a leggyengébb is. Én kifejezetten odavagyok ezért a sorozatért, de az évadnak nagyjából a tizedik része környékén már azon tűnődtem, hogy hol van a vége.

mh33

Ha eddig azt mondtam, hogy a webizódok összefüggéstelenek, akkor ez az évad az összefüggéstelenség koronázatlan királya. Szinte semmi nem kapcsolódik semmihez. Mindössze néhány új szereplő bukkan fel, ők hoznak némi színt ebbe a kicsit sem röpke ötvenhét részbe. Közülük is leginkább Vudu az, aki kiemelkedik, mert állandó jó szándékú ügyetlenkedésével rendszeresen bajba sodor mindenkit.

Azért én most megpróbálok valamit összerakni belőle, hogy mi is történt. Első körben: Ghouliára rátalál a szerelem. Persze a zombik párkapcsolatai nem egyszerűek, főleg akkor nem, ha egy olyan zseniről beszélünk, mint Ghoulia. Így aztán a hősszerelmes mindent megtesz, hogy lenyűgözze szíve választottját, melyből megtanulhatjuk, hogy a legjobb pasizós/csajozós módszer, ha az ember önmagát adja. Mély bölcseleteket hallhattunk.

mh31

Felbukkan továbbá kapásból két srác is, aki szeretné megdobogtatni Frankie szívét. Jackson Jekyll, a normi, akiről senki nem tudja, hogy került a Monster Highba és Holt Hyde, akiért viszont mindenki odavan. Az előbbi inkább a visszahúzódó kis okostojás-típus érzékeny lélekkel és vérciki kockás inggel. Hyde azonban a buli királya, az összes lagymatag partyt felpörgeti, ahol pedig nincs, ott csinál – nagy eséllyel pályázik a jövő DJ-je címre. A srácokkal azonban valami nem stimmel – és aki szemfüles, az hamar rá is jön, hogy mi az a valami.

Mellettük felbukkan még a fentebb emlegetett Vudu. Frankie tákolmánya a jószívű, ám rettentő ügyetlen vudubaba, aki mindenkinek kárt okoz saját magán kívül. Épp ezért a többiek szeretik távol tartani magukat tőle, hiszen senki nem tudja, hogy legközelebb vajon kin fognak kiütközni Vudu baleseteinek az eredményei. Ettől függetlenül mérhetetlenül szeretnivaló és színes karakter, akire ráférne egy igazán bátor barát, aki nem fél a mellékhatásoktól.

mh32

Toralei rajongói is örülhettek ezúttal – a vadóc cicamica igencsak nagy térhez jutott ebben az évadban, de sajnos nem vált előnyére. Tökéletes példája lett annak, hogy „aki másnak vermet ás, maga esik bele”. Mindezt viszont fantasztikusan stílusosan tette és nagyon kitartóan, így némi tapsot és egy kis fülvakarást mindenképp megérdemel.

mh34

Szívem szerint azt mondanám, hogy aki alapozni akar a következő évadra, az nézze meg a Ghouliás és a Vudus részeket, aztán lépjen tovább, de ilyet én sorozatra sose mondok. Úgyhogy képzeljétek oda, fogadjatok szót, de aztán senkinek egy szót se!

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .