Az idei évad már így a legelején is tele van meglepetésekkel, úgyhogy megjósolok az idei őszre mindenkinek egy boldog szívinfarktust. Nem csak az epizód hozott nem várt fordulatokat, de még engem is sikerült egy picurkát megijeszteni. Murphykém, csak így tovább!

ahsv6

Sallyből már kaptunk egy is ízelítőt a pilotban, ezúttal pedig Johnnal keveredik az éjszaka közepén egy kis elmélkedő beszélgetésbe. Szeretem egyébként az ilyen bárokban lefolyó ismeretlenek közötti ivós beszélgetéseket. Mindig remek alkalmat nyújtanak, hogy a néző jobban megismerje a szereplők múltját és az érzéseiket. Emellett pedig betekintést engedett abba, hogy John sem teljesen épeszű, bármennyire is azt hittük a múlt héten.

Ezen a héten kicsit felbolydult az élet a hotelben. Habár eddig elhagyatott, borús hatást keltett, ahová senkinek nincs kedve betérni, ennek ellenére most egy divatbemutatónak nyújt otthont. A fontosabb szakmabeli arcok mellett persze felbukkannak kevésbé nagynak számító, ám a történetben fontos szereplők is, mint John lánya (Shree Crooks), vagy a divatmogul Will Drake (Cheyenne Jackson) fia, Lachlan (Lyric Lennon Parker-Angel). Aki azonban valóbanlényeges ezen az eseményen, az Tristan Duffy (Finn Wittrock). Imádtam a pasast tavaly is, de azt hiszem, idén ismét beleestem egy kicsit. Megjegyzem, nem csak engem sikerült lenyűgöznie, hanem a grófnőt is.

ahsv5

Tristannal együtt pedig megjelenik a rejtélyes Mr. James March (Evan Peters). Néhány másodperc alatt tisztába jöhet minden néző azzal, hogy az esze teljesen elment és hogy Evan Petersnek borzasztóan áll a bajusz. Ennek ellenére örülök, hogy ezúttal ilyen szerepet kapott a mi kis kedvencünk, mivel a sorozat történetében mindig kamasz (vagy legalábbis nagyon fiatal) fiúkat kellett alakítania, viszont ez most egészen más lesz. Egyelőre nagyon jól mozog a szerepben, kíváncsian várom a további alakítását.

ahsv7

A kis vámpírkölykök is nagyobb szerephez jutottak ebben az epizódban. Nagyon szeretem ezeket a gyerekeket, mert nem a klasszikus módon használják őket, így egyszerre válnak hátborzongatóvá és borzasztó érdekessé. Iszonyú rejtélyesek és azt hiszem, tőlük még nagy dolgokat várhatunk az évadban, a szobájuk pedig egyszerűen király. Mehetek vajon én is, vagy már túlkoros vagyok?

Az epizódnak gyönyörű lezárása volt a hotel története, amelyből elég sok fontos dolgot megtudhattunk – főleg azt, hogy a kedves takarítónéni, aki állandóan véres lepedőket most, már az idők kezdete óta itt van. De most komolyan! Én imádom azt a nénit! Üde színfoltot hoz az állandó bosszankodásával és szorgalmával.

ahsv8

American Horror Storyra jellemzően sikerült megint felcsigázni és elérni, hogy ne bírjak magammal jövő hétig. Eddig is függőséget okozott a sorozat, mindig is tudtuk, hogy ez ilyen, de már-már pofátlanság, hogy nem csak játszanak a nézők érzéseivel és idegeivel, de mindezt olyan zseniálisan teszik, hogy erre ember nem is lehetne képes. Az meg külön szépsége a dolognak, hogy nem csak belőlünk váltja ki ezt a széria, de a saját színészeiből is.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .