A japánok sokféleképpen tudják ábrázolni a tinédzser lelki és jellemvilágot, ám ez valahogy a gyermeki részre annyira nem terjed ki. Ott vagy csak full cuki, full nebáncsvirág, esetleg hiperaktív, néhány esetben meg az őrült kategória illik rájuk a legjobban. Most az utóbbiból válogattam össze egy kis finom reggeli ébresztőnek.

gyerekjáték

Pride/Selim Bradley (FMA/Brotherhood)

Amennyire imádtam ezt a kis kölköt a normál sorozatban, a Brotherhood-ban ugyanannyira le lettem sokkolva. Mondjuk mind emberként, mind homonculusként bírom ezt a tökmagot, a korábbi sorozat, és a folytatás közötti elég jelentős különbség azért megtette a maga hatását.

selim

Sachiko (Corpse Party)

Jó, ő tipikusan olyan karakter, aki a sors kegyetlen játéka folytán vált olyanná, amilyenné, de még így is rohadt érdekes volt látni, hogy ártalmatlan kislányból a tragédiák hatására hogyan válik egy igazán erős és kegyetlen onryo (bosszúálló szellem), akinek az erejétől minden élő lassan, de biztosan eszét veszti. Szép munka.

sachiko

Mariko (Elfen Lied)

Na, ha Sachiko nem ijesztette meg a kedves olvasót, akkor ez a kislány garantáltan kiüti a biztosítékot. Egyszerre gyermekien ártatlan, és kegyetlenebb minden élőlénynél. Még az apja is nehezen tudja konrtolálni, és amikor elszabadul az ereje, csak az képes őt megállítani, aki által ő maga is létre jött.

mariko

Hiruko Kohina (Black Bullet)

Kohina – ha mondhatok ilyet – az egész listából talán ő áll legközelebb a szívemhez, mert egy személyben kivégzőbrigád, apuci pici lánya és nem teljesen önszántából, de az emberiség védelmezője. Valamint folyton leakarja vágni Enjut, vagy bárkit, aki harcuk közé akar állni.

kohina

Reisuke Houjou (Mirai Nikki)

Ártatlan míg el nem követ pár baklövést a gyilkossági kísértletekben – tartja ez az eléggé kifacsart mondás, de Reisuke is nagyjából olyan volt, mint Kohina. Kegyetlen, szadista, a céljaiért mindenre képes, de vannak emberi pillanatai, és amikor elérte őt is a bizonyos vég, nagyon sajnáltam.

reisuke

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .