A kérésem, hogy a sorozat tartsa azt a brutálisan erős színvonalat, amit az első epizódban meghallgatásra talált – csak hát én sem tudtam, mit kívántam: kemény jelenetek, szívbemarkoló sorsok, és az egyén harca a túlélésért. Walking Dead, én így szeretlek.

twd.s06.e02.1

Amíg Rick, Daryl és a többiek a zombik elterelésével foglalkoznak, addig az Alexandriában élők élik tovább mindennapjaikat. Carol például leiskolázza főzéstudományban a többi háziasszonyt, Maggie próbálja magához téríteni Deanna-t azzal, hogy ideje lenne földet művelni. Carl pedig azon tépelődik, vajon az egyetlen korabeli lány őt kedveli-e, vagy Ront? Ám az események durva fordulatot vesznek, mikor egy csapat beront a városba, és válogatás nélkül kaszabolni kezdi az embereket.

twd.s06.e02.2

A csoport legjobbjai kint vívják csatájukat, miközben a falakon belül is dúl egy, amin csak nagyon kevesen tudnak segíteni. Maggie azonnal a tettek mezejére lép, és Deanna is okos, ám egyáltalán nem könnyű döntést hoz. Carl azonnal védelmébe veszi kishúgát, és őrzi a házat, mialatt Carol mindent megtesz, hogy elkapja a rájuk támadókat. De vajon elegendő-e néhány felfegyverzett túlélő, hogy a többi túlélőt elkapja?

Szokatlan kezdéssel indult az eheti epizód, ugyanis végigkövethetjük Enid tragédiáját, ami sokban hasonlít Bobéra: az egyedüllét jócskán rányomta a bélyegét a lány lelkivilágára, és ezen az sem változtat, hogy egy viszonylag biztonságos helyen tartózkodik, aztán persze beüt a ménkű. Az epizód igazán idilli, kissé már kisvárosi hangulatú képpel folytatja, ezzel furcsa dinamikát adva az elkövetkezendő perceknek, ám miután Carollal együtt láthatjuk az elharapódzó erőszakot, már-már visszasírjuk a háziasszonyok könnyed csevejét.

twd.s06.e02.3

Carol és Morgan között komoly ellentét alakul ki, mikor a férfi által levert támadót Carol megöli. A furcsa mód pacifistává vált Morgan megkérdőjelezi Carol tetteinek szükségességét (illetve helyességét). Morgan személyiségbeli változása komoly fordulat, pláne ismerve az első epizód óta látottakat: a fiát féltő apából hogyan lett bosszúra éhes félőrült, majd jól képzett harcos – apropó harcművészet, remélem kiderül, ki volt a mestere.

Jessie próbál hatni kallódó fiára, ám a srác még mindig az érzelmek és a kétség tengerében úszik: haragszik az apja haláláért, de a szíve mélyén ő is tudja, hogy egy erőszakos ember volt, aki verte a testvérét és az anyját is. Jessie igazi anyatigrisként reagált a veszélyre, és az utolsó jelenet vele megmutatta, hogy az igazi túlélés a vérében van, bár hogy miképpen fog erre reagálni Ron, az egy igen érdekes lélektani utazás lesz a közeljövőben.

twd.s06.e02.4

A Walking Dead komoly fába vágta a fejszéjét, mikor kiterített egy régóta dédelgetett kártyalapot, ám ezzel még több megválaszolatlan kérdés került előtérbe, és ezzel egy nagyon izgalmas évadnak nézünk elébe.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “The Walking Dead S06E02 – JSS”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .