The Walking Dead S06E02 – JSS

A kérésem, hogy a sorozat tartsa azt a brutálisan erős színvonalat, amit az első epizódban meghallgatásra talált – csak hát én sem tudtam, mit kívántam: kemény jelenetek, szívbemarkoló sorsok, és az egyén harca a túlélésért. Walking Dead, én így szeretlek.

twd.s06.e02.1

Amíg Rick, Daryl és a többiek a zombik elterelésével foglalkoznak, addig az Alexandriában élők élik tovább mindennapjaikat. Carol például leiskolázza főzéstudományban a többi háziasszonyt, Maggie próbálja magához téríteni Deanna-t azzal, hogy ideje lenne földet művelni. Carl pedig azon tépelődik, vajon az egyetlen korabeli lány őt kedveli-e, vagy Ront? Ám az események durva fordulatot vesznek, mikor egy csapat beront a városba, és válogatás nélkül kaszabolni kezdi az embereket.

twd.s06.e02.2

A csoport legjobbjai kint vívják csatájukat, miközben a falakon belül is dúl egy, amin csak nagyon kevesen tudnak segíteni. Maggie azonnal a tettek mezejére lép, és Deanna is okos, ám egyáltalán nem könnyű döntést hoz. Carl azonnal védelmébe veszi kishúgát, és őrzi a házat, mialatt Carol mindent megtesz, hogy elkapja a rájuk támadókat. De vajon elegendő-e néhány felfegyverzett túlélő, hogy a többi túlélőt elkapja?

Szokatlan kezdéssel indult az eheti epizód, ugyanis végigkövethetjük Enid tragédiáját, ami sokban hasonlít Bobéra: az egyedüllét jócskán rányomta a bélyegét a lány lelkivilágára, és ezen az sem változtat, hogy egy viszonylag biztonságos helyen tartózkodik, aztán persze beüt a ménkű. Az epizód igazán idilli, kissé már kisvárosi hangulatú képpel folytatja, ezzel furcsa dinamikát adva az elkövetkezendő perceknek, ám miután Carollal együtt láthatjuk az elharapódzó erőszakot, már-már visszasírjuk a háziasszonyok könnyed csevejét.

twd.s06.e02.3

Carol és Morgan között komoly ellentét alakul ki, mikor a férfi által levert támadót Carol megöli. A furcsa mód pacifistává vált Morgan megkérdőjelezi Carol tetteinek szükségességét (illetve helyességét). Morgan személyiségbeli változása komoly fordulat, pláne ismerve az első epizód óta látottakat: a fiát féltő apából hogyan lett bosszúra éhes félőrült, majd jól képzett harcos – apropó harcművészet, remélem kiderül, ki volt a mestere.

Jessie próbál hatni kallódó fiára, ám a srác még mindig az érzelmek és a kétség tengerében úszik: haragszik az apja haláláért, de a szíve mélyén ő is tudja, hogy egy erőszakos ember volt, aki verte a testvérét és az anyját is. Jessie igazi anyatigrisként reagált a veszélyre, és az utolsó jelenet vele megmutatta, hogy az igazi túlélés a vérében van, bár hogy miképpen fog erre reagálni Ron, az egy igen érdekes lélektani utazás lesz a közeljövőben.

twd.s06.e02.4

A Walking Dead komoly fába vágta a fejszéjét, mikor kiterített egy régóta dédelgetett kártyalapot, ám ezzel még több megválaszolatlan kérdés került előtérbe, és ezzel egy nagyon izgalmas évadnak nézünk elébe.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

1 hozzászólás

  1. Visszajelzés:The Walking Dead S06E03 – Thank You | Watchaholics

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..