A Monster High gimi mindig is arról volt ismeretes, hogy nem rekeszti ki a különböző szörnyeket, sőt, inkább a közöttük való békekötést pártolja. Ez sok esetben bizonyult már sikeresnek, azonban mi történik, ha két olyan fajt próbál összebékíteni, akiknek évszázados harca van egymással?

vampirfarkas4Vércse igazgatónő nem titkolt szándéka, hogy a jövőben az összes faj békében élhessen egymással, beleértve a normikat is. Ennek fontos mérföldköve a vérfarkasok és a vámpírok összebékítése. Habár néhány példányuk, köztük Draculaura és Clawdeen örök barátokká váltak a suliban, azonban az iskola feje elérkezettnek látja az idejét annak, hogy több diákot engedjen iskolájába, így átveszi egy vámpír és egy vérfarkas iskola tanulóit. Azonban évszázadokat nem olyan könnyű leküzdeni és ez nem csak a két diákcsoportot, de minden más tanulót is érint.

vampirfarkas1Először a vámpírok kezdik rabigába hajtani a zombikat, majd a farkasok jelölgetni a területüket. Ez semmiképp sem vezet jóra, így a Rémpompon-csapat akcióba lendül, hogy közelebb hozza egymáshoz a marakodókat. Ez eleinte sikeresnek bizonyul, azonban ekkor felbukkan egy rejtélyes szörnyszakértő, akinek a jelenléte felborzolja az amúgy is feszült hangulatot. Ebből már azért egy kicsit nehezebb lesz kijönni.

A Monster High második nagyobb lélegzetvételű, és egyben az utolsó két dimenzióban rajzolt darabja is. Én személy szerint a kedvenceim között tartom számon, mert bár ez az idilli béke és hippiség, hogy „legyünk jóban, szeressük egymást” igencsak távol áll tőlem, remekül felvázolja, hogy tulajdonképpen mi baja egymással a két fajnak és miként kezelik ezt. Emellett rengeteg színt hoznak az iskola életébe az új tanulók, akik bár nem szívlelik egymást, nagyon jól összerakott karakterek, akik könnyen a néző szívébe férkőznek.

vampirfarkas3Persze a borongós-haragos hangulat közepette nem veszítette el a film a humorát sem, rengeteg jó pillanata van a lányoknak, különösen Cleonak, aki nem igazán zárja a szívébe az arisztokratikus és beképzelt vámpírokat, akiknek eszük ágában sincs fejet hajtani neki. És persze Clawdeennak is számos nehézsége támad a kishúgával, aki épp most került a gimibe, éppen ennek a perpatvarnak a kellős közepébe. Még keresi önmagát, így sikerül jó kis galibát okoznia neki is.

vampirfarkas2Tekintve, hogy a sorozat első évadai nagyon gyatrák, tulajdonképpen egy kiemelkedő pont ez a film, ami viszont mind történetvezetés, mind karakteralkotás szempontjából nagyon jól sikerült. Nem hagyja ki a már ismert szereplőket és azoknak múltját sem, de elég teret ad az újaknak is. Ez nem könnyű feladat, ha alapul vesszük, hogy ebbe az iskolába többszáz diák jár, és ennek legalább a negyedét ismerjük név szerint .

Most vettem elő harmadjára A véres vámpír-farkas viszályt, és nagy eséllyel még egy párszor landolni fog a lejátszómban egy-egy fárasztó iskolai nap után, így bátran dobjátok be ti is, mert nem csak a kikapcsolódást garantálja, hanem az izgalmakat is.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .