A Walking Dead idegőrlő gépezete most sem hagy szusszanásnyi pihenőt nézőinek: járkálók, lövöldözés, rémület, és a túlélés alappillérei – na, ilyen egy igazi dráma! A hatodik évad első epizódja taglalta Rickék kálváriáját a felfedezett horda elterelésével, a második pedig az ezalatt történt támadást Alexandria ellen. Most pedig végre összeértek a szálak egy igazán epikus harcban.

The Walking Dead S06E03.2

Rick, halván a kürtöt, úgy döntött a horda elterelésével dolgoznak tovább, mert bármi is történt Alexandriában, most az a legfontosabb, hogy a járkálók ne induljanak meg a város felé. A horda fele azonban leszakadt, Glenn és Michonne vállalták, hogy visszamennek és a megadott irányba terelik őket, míg Rick egy hosszú sprinttel a lakókocsihoz rohan, és majd azzal vezeti ki a járkálókat, csakúgy, mint azt előtte Darylék tették.

Daryl a hírek hallatára azonban elhagyja a horda előtti vezér szerepét, így Sashák magukra maradnak. De Glennéknek sincsen egyszerű dolga, mivel ketten is komoly sérülést szereztek, így pedig lassítják a csoportot, hogy a leszakadó hordát megelőzve Rick felé tereljék azokat. Eközben Heath folyamatosan bántó megjegyzéseket tesz Michonne-ra, a nő pedig csakhamar kikéri ezt magának – méghozzá olyan drámai és valós monológgal, hogy a nézőben felrémlik minden egyes durva pillanat a Walking Dead során. Glenn és Nicholas különválnak a csoporttól, miközben Alexandria felől elhalkul a kürt és lövések dördülnek.

The Walking Dead S06E03.3

Meg kell hagyni, a sorozat alkotói elkényeztetik nézőiket, mert olyan feszült pillanatokat dobnak be, feszes tempóban, hogy a szívem majd kiugrik. Elképesztő micsoda heves reakciókat képes kiváltani, ha a készítők a legnagyobb pontossággal adagolják a feszültséget, és ott helyeznek el csavart, ahol már kezdenénk megnyugodni – az eheti epizódnál ilyen csavar legalább négyszer volt.

A héten Michonne vitte a prímet, mikor ráförmedt Heath-re, aki ugyan felderítőként „dolgozott”, ám közel sem tapasztalt annyit a kinti világból, mint kedvenc szamurájunk, aki bizony átélt minden szörnyűséget, amit csak el lehet képzelni: veszteség, éhezés, menekülés, rettegés. Ám Heath is lassan rádöbben, hogy túlélni és vezetőként gondolkodni olykor nem egyszerű dolog, és mindennek megvan a maga ára.

The Walking Dead S06E03.4

Rick elképesztő sprintet nyomott le, és megérkezése a lakókocsihoz sem adhatott neki megnyugvást, de amit ott művelt, az egyszerűen elképesztő – érdekes párhuzam lesz majd a jövőben közte és Morgan között. Daryl, bár az elején hibás döntést hozott, Rick beszéde után ráébredt erre, és visszament oda, ahol a legnagyobb szükség van rá. A legkeményebb pillanatok mégis Glennek jutottak, akit szintén nem kell félteni, ám és most mégis ezt teszem – döbbenet, hogy miken kell végigmennie egy pizza futárnak.

The Walking Dead S06E03.1

Az eheti Walking Dead epizód is igazi drámai bomba, mely negyven perc alatt többször is felrobbant – ahogy a pulzusmérőm is.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “The Walking Dead S06E03 – Thank You”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .