The-Flash4

Robogunk tovább a Flash-el, és most már tényleg nem tudom, és szerintem más se tudja, mi folyik itt. Figyelem a cikk nyomokban spoilert tartalmaz! Csak saját felelősséggel!

The Flash -- "The Fury of Firestorm" -- FLA204A_0204b -- Pictured (L-R): Grant Gustin as Barry Allen, Victor Garber as Professor Stein and Danielle Panabaker as Caitlin Snow -- Photo: Cate Cameron /The CW -- © 2015 The CW Network, LLC. All rights reserved.

Tovább bonyolódnak a dolgok, mikor Stein professor (Jesse L. Martin) állapota egyre romlik, és az élete azon múlik találnak-e még egy olyan embert, aki helyettesíthetné Ronniet, mint másik fél, akivel újra Firestorm lehetnek. Nos, Catelin (Danielle Panabaker) talál két lehetséges jelentkezőt, két fiatalember személyében. Az egyik Jefferson ‘Jax’ Jackson (Franz Drameh) volt rögbi játékos, a másik egy Hudsonon végzett tudós Henry Hewitt (Demore Barnes). Catelin és Cisco (Carlos Valdes) Hewittet tartják alkalmasabbnak, ám Barry (Grant Gustin) másként érez, amikor megismerkedik a fiatal Jacksonnal. Mind kiderült Barrynek igaza lesz, ugyanis Hewitt és Stein professzor nem tudnak egyesülni, ami miatt később Hewittnek előtörnek a düh kezelési gondjai. Jacksont sem sikerül rábeszélni elsőre, ugyanis merő hülyeségnek tartja az egészet, ám amikor látja, a haldokló professzort úgy dönt segíteni, akar másokon. Így végül egyesülve elintézik a feldühödött Hewittet, és együtt elmennek, hogy tovább fejlesszék képességeiket. Eközben Iris (Candice Patton) találkozik az édesanyjával, de nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt Francine (Vanessa Williams) remélte. Iris ugyanis hallani se akar arról, hogy ismét az élete része legyen, ezért elküldi az anyját, aki később közli Joeval (Jesse L. Martin), hogy egy gyógyíthatatlan betegségben szenved, és az utolsó hónapjait a lánya mellett szerette volna tölteni, ám Irist ez a tény sem hatja meg, egyszerűen nem tud az anyjában megbízni.

iris-mom-on-the-flash-620x372

Azért én eléggé izgultam kedvenc okos tojás párunk egyik tagjáért, de tudtam, hogy a rész végére megoldódik a probléma, sőt azt is tudtam, hogy kivel. Jax történetének bemutatása garantálta, hogy ő lesz végül a befutó ez nem volt kérdéses, de az oda vezető út már annál inkább. Ez a srác haragszik a világra és okkal teszi. Profi játékos lehetett volna az egyetemen, de a részecskegyorsító felrobbanása miatt annyira megsérült, hogy erről le kellett mondania. Számomra Jax üzenete az, hogy, ha mégsem az az út adatik meg nekünk, amit megálmodtunk, de előlép egy másik lehetőség, ami van olyan jó, ha nem jobb, azt igenis ragadjuk meg, és ne féljünk az ismeretlentől. Mondjuk teljesen megértem, amikor kiborult és totális baromságnak mondván az egészet lelépett. Már megint soknak éreztem a fizikát, a molekulákat, meg az efféle finomságokat, és voltaképp Jax az összes olyan néző helyett is kiakadt, akik a fizikus pillanatokban csak pislognak bambán. Amikor viszont rájön, hogy raja múlhatnak emberéletek, és segíteni tud olyanokon, mint ő, az nagyon megkapó. Ilyenek a valódi hősök, akiknek végül is másodlagos, hogy repülni tud majd, és az mennyire menő. A srácon látszott, hogy nem erre megy ki a játék, de bónusznak azért nagyon ott van.

Screenshot-534-1940x1091

A másik szál, a West család drámája, ami egyre égetőbb. Nagyon elgondolkodtató, hogy vajon mi, hogyan reagálnánk egy hasonló szituációban. Gondoljunk csak bele mennyire nehéz Irisnak, aki eddig a percig halottnak hite az anyját. Számomra már az előző részekben is szívszorító volt, de most kezd kicsúcsosodni a dolog, és egyre szomorúbb. Nem tudom igaz-e hogy Francine haldoklik, de valami azt súgja ez csak csel. Szóval Iris joggal nem bízik ebben a nőben, és joggal nem hajlandó teret engedni neki. Nem lehet egyik napról a másikra úgy viselkedni egy szinte idegen emberrel, mintha az anyja lenne, viszont a másik oldal is érdekes, hiszen, ha esetleg Francine valóban meghal, lehet, egész életében bánni fogja majd, hogy nem adott neki lehetőséget. Minden esetre Francine eléggé belekavart Iris amúgy is labilis magánéletébe.

Screenshot-538-1940x1091

Eddig is izgalmas rész volt, de akkor most jöjjön a hab a tortára. Azt hisszük, hogy vége a résznek, ám hirtelen Barry nyakát elkapja egy két lábon járó cápa. Nem viccelek, majdnem ugrottam egyet ijedtemben. Végül is lehetett számítani rá, hiszen Patty (Shantel VanSanten) a rész alatt ennek a szörnynek a nyomára bukkan, és ennek próbál utána járni. Mikor Barryt megtámadja Patty próbálja leteríteni, ám meg sem érzi a golyókat, amit viszont megérez az a felbukkanó ismeretlen alak fegyvere, aki nem más, mint a jó öreg Wells doki (Tom Cavanagh). És ekkor volt az a pillanat, hogy semmit nem értettem semmiből.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .