Már néhány cikkben említettem, hogy nagyon, de nagyon szerencsétlen animés vagyok, akinek az esetek jelentős többségében elhuny a kedvenc karaktere az adott sorozatból. Bár a valós szám sokkal magasabbra rúg, összeválogattam öt olyan emlékezetes elhunytat, akiknek majdnem (de van amikor ténylegesen) elsírtam magam a halálán. (Vigyázat! A cikk nyomokban Spoilert tartalmaz!)

cry

5.Sarutobi Hiruzen (Naruto)

Ha már Naruto és sok emlékezetes halál, akkor én egy olyat emelnék ki, akinek nem is a halálán, hanem a temetésén zokogtam. Az öreg Hokage az egyik kedvenc badass öreg karakterem volt, és halálig megmaradt egy bohókás, de bölcs és áldozatkész embernek, akit nem véletlenül siratott meg a teljes falu.

hiruzen

4.Kassim (Magi)

Az első évadban talán még Sinbadnál is hamarabb kedveltem meg ezt a srácot, és sajnos, amikor kiderült róla, hogy nem igazán áll a jók oldalán – ennek persze megvoltak az okai – valamiért akkor sem tudtam meginogni benne, és a legnagyobb gond az volt, hogy előre tudni lehetett, hogy megfog halni.

kassim

3.Daisya Barry&Kevin Yeegar (D Gray Man)

Itt most azért van kettő az egyben, mert eme sorozatból két legkedvesebb szereplőmet hihetetlen sebességgel vesztettem el, többé-kevésbé ugyanannak a személynek hála. Sem az öreg generálist, sem Daisyát nem ismerjük meg annyira a mangában, és az animében sem annyira lényeges a szerepük, de talán pont ezért is kedveltem meg őket – hogy, bár nem voltak sokat a vásznon, számomra mégis maradandóak maradtak.

daisya&yeegar

2.Doug (Gangsta)

Cathy múltkor azt mondta Dougra, hogy cuki, de a raszták mindig megjárják az animékben.  Igaza is lett, és ilyenkor érzem igazán szerencsétlennek magam. Mert a Gangsta alapvetően szerethető karakterekkel operál, de Doug valahogy egyből a „kedvenc” helyére ugrott az első részben, amiben feltűnt. Aztán a vég felé meg – hiába erős harcos – levágják, mint hentesnél a malacot.

Doug

1.Konzen Douji (Saiyuki)

A Saiyukiból alapvetően a Kougaiji a kedvenc karakterem, de mögötte szorosan ott nyargalt az unatkozó istenek között is a legfásultabb Konzen Douji, kinek isten létére úgy hagyja el káromkodás a száját, hogy kétszer nem ismétli meg ugyanazt a szót. Végül mégis adoptált fiáért képes feladni halhatatlan létét – nekem pedig egy újabb okot adott arra, hogy elővegyem a zsepit.

konzen

+1 Rihan (Nurarihyon no Mago)

Bár nekem a Supreme Commander a kedvencem, amellett a tragédia mellett sem mehetek el, amikor a család második feje, Rihan életét veszti. Őszintén, nagyon is reménykedtem, hogy a kedves mangaka esetleg visszahozza az életbe, de ennek annyi esélye volt, mint hogy cápatámadás nélkül átússza valaki az óceánt.

rihan

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .