Top 5 (+1) elhunyt anime karakter

Már néhány cikkben említettem, hogy nagyon, de nagyon szerencsétlen animés vagyok, akinek az esetek jelentős többségében elhuny a kedvenc karaktere az adott sorozatból. Bár a valós szám sokkal magasabbra rúg, összeválogattam öt olyan emlékezetes elhunytat, akiknek majdnem (de van amikor ténylegesen) elsírtam magam a halálán. (Vigyázat! A cikk nyomokban Spoilert tartalmaz!)

cry

5.Sarutobi Hiruzen (Naruto)

Ha már Naruto és sok emlékezetes halál, akkor én egy olyat emelnék ki, akinek nem is a halálán, hanem a temetésén zokogtam. Az öreg Hokage az egyik kedvenc badass öreg karakterem volt, és halálig megmaradt egy bohókás, de bölcs és áldozatkész embernek, akit nem véletlenül siratott meg a teljes falu.

hiruzen

4.Kassim (Magi)

Az első évadban talán még Sinbadnál is hamarabb kedveltem meg ezt a srácot, és sajnos, amikor kiderült róla, hogy nem igazán áll a jók oldalán – ennek persze megvoltak az okai – valamiért akkor sem tudtam meginogni benne, és a legnagyobb gond az volt, hogy előre tudni lehetett, hogy megfog halni.

kassim

3.Daisya Barry&Kevin Yeegar (D Gray Man)

Itt most azért van kettő az egyben, mert eme sorozatból két legkedvesebb szereplőmet hihetetlen sebességgel vesztettem el, többé-kevésbé ugyanannak a személynek hála. Sem az öreg generálist, sem Daisyát nem ismerjük meg annyira a mangában, és az animében sem annyira lényeges a szerepük, de talán pont ezért is kedveltem meg őket – hogy, bár nem voltak sokat a vásznon, számomra mégis maradandóak maradtak.

daisya&yeegar

2.Doug (Gangsta)

Cathy múltkor azt mondta Dougra, hogy cuki, de a raszták mindig megjárják az animékben.  Igaza is lett, és ilyenkor érzem igazán szerencsétlennek magam. Mert a Gangsta alapvetően szerethető karakterekkel operál, de Doug valahogy egyből a „kedvenc” helyére ugrott az első részben, amiben feltűnt. Aztán a vég felé meg – hiába erős harcos – levágják, mint hentesnél a malacot.

Doug

1.Konzen Douji (Saiyuki)

A Saiyukiból alapvetően a Kougaiji a kedvenc karakterem, de mögötte szorosan ott nyargalt az unatkozó istenek között is a legfásultabb Konzen Douji, kinek isten létére úgy hagyja el káromkodás a száját, hogy kétszer nem ismétli meg ugyanazt a szót. Végül mégis adoptált fiáért képes feladni halhatatlan létét – nekem pedig egy újabb okot adott arra, hogy elővegyem a zsepit.

konzen

+1 Rihan (Nurarihyon no Mago)

Bár nekem a Supreme Commander a kedvencem, amellett a tragédia mellett sem mehetek el, amikor a család második feje, Rihan életét veszti. Őszintén, nagyon is reménykedtem, hogy a kedves mangaka esetleg visszahozza az életbe, de ennek annyi esélye volt, mint hogy cápatámadás nélkül átússza valaki az óceánt.

rihan

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.