Hát ez a sorozat okozott némi zavart nálam az erőben, mikor először hallottam róla, de az mondjuk jobban meglepett, hogy az eredeti filmekben lévő Ash-t alakító színész (Bruce Campbell) él és virul, sőt mi több, újra felöltötte régi gúnyáját, beizzította a láncfűrészét, hogy újra szétcsapjon a démonok között. Jöjjön az Ash vs Evil Dead évadnyitó epizódja, ami az El Jefe névre hallgat.

Ash vs Evil Dead S01E015

Ash, ki egykoron túlélt mindent és mindenkit a baráti köréből, immáron kissé pufók, de még mindig nőfaló bajkeverőként tengeti mindennapjait, míg egy bár mosdójában történő kis légyott közben meg nem kapja azt a nagyon kedves figyelmeztetést, hogy kedvenc gonoszaink visszatérnek. Ash-nek közben derengenek bizonyos dolgok, amiből kiderül, hogy ő volt olyan balfácán, hogy újra teret adott a gonosznak – amit persze csak ő képes megállítani. Vagy mégsem? Nem teljesen, hiszen kap társakat két munkatárs Pablo (Ray Santiago) és Kelly (Dana DeLorenzo) személyében, valamint most még nem csatlakozott hozzájuk, de központi pozícióban virít még a nyomozónő Amanda (Jill Marie Jones). Jelenleg még Ash egyedül, de később már feltehetően többedmagával is képes lesz leverni ezt a megkergült hordát.

Ash vs Evil Dead S01E017

Ami már itt, az első részben feltűnt az az, hogy a ez a sorozat minden tekintetben olyan, mint a filmek. Ott van ugye a tipikus, „megy a gonosz átok, fülig ér a lába” jelenetsor (nem is egyszer), a megszállottak maszkírozása így totál olyan, mint a Gonosz Halottban, és a mészárlások is ugyanolyan véresek és gusztusosak, mint ahogyan azt megszoktuk.

Ash vs Evil Dead S01E011

De amíg a filmek (legalábbis az első) még arra ment ki minden low budgetjével, hogy megpróbálja megrémíteni a kedves nézőket, addig az Ash vs. Evil Dead meg röhögtetni akarja. Véres és/vagy gusztustalan jelenetek ide, repkedő megszállott elmeroggyantak oda, ez a sorozat nem véletlenül paródiának lett címkézve. Bár minden szereplő be van finoman is tojva a dolgok menetétől, a főhős ezt laza puskaelőrántással, vagy láncfűrészes karate párbajjal oldja meg. Totál elborult az egész sorozat, és ezt már itt érezzük.

Ash vs Evil Dead S01E013

Fentebb említett dolgokba valószínűleg az is besegíthetett, hogy Brucenak nem kevés beleszólása volt abba, hogyan és merre folyjék az a liter számra kimért vér a sorozatban.  Hiszen ki más tudna jobban megalkotni (vagy legalábbis segédkezni) egy olyan sorozat megalkotásában, melynek az alapjait letevő filmekben főszerepet játszott?  Hát talán az egykori rendező Sam Raimi, aki most is kezébe vette a gyeplőt.

Ash vs Evil Dead S01E014

Mondjuk azoknak, akik nem ismerik az alaptörténetet, meg kéne nézniük az első filmet (akár a remaket, akár az eredetit), egyfajta alapozónak. Mert bár oké, hogy vicces és olykor morbid lesz anélkül is a sorozat, néhány poén nem fog leesni a filmek ismerte nélkül.

Ash vs Evil Dead S01E012

Én már itt az első résznél nagyon megvagyok elégedve ezzel  sorozattal és (lekopogom előre) nem bántam meg, hogy belekezdtem.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

2 thoughts on “Ash vs. Evil Dead S01E01 – El Jefe”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .