Egy újabb kétrészes eposz első felének örvendhetünk a The Zygon Invasion esetében, ami – csak úgy, mint a múltheti epizód – egy kis újdonságot visz a szériába, ám ezúttal a hangvételben kell keresni az eltérést, nem pedig a karakterekben. Sok mindent láthattunk már ebben a sorozatban, de azt hiszem, ehhez foghatót még ilyen formában nem igazán. Biztos vagyok benne, hogy lesz olyan, akinek nem lesz ínyére ez a stílus, de nekem kifejezetten tetszett.

dw_s09e07_pic2

A zygonok, mikor legutóbb a Földön tartózkodtak, békeszerződést kötöttek az emberekkel ami azonban most megtörni látszik, ugyanis ezek a randa, vöröses lények szépen lassan kezdenek elvegyülni az emberek között, ami azt jelenti, hogy elfogják őket, és lemásolják a küllemüket. A Doktorék természetesen felfigyelnek a jelenségre, ám nem ők az egyetlenek, mert már a földönkívülieket vizsgáló UNIT is teljes gőzzel rááll az ügyre. A Doktor (Peter Capaldi) és Clara (Jenna Coleman) Kate Stewart ügynök (Jemma Redgrave) segítségével próbálják megmenteni a Földet és Osgoodot (Ingrid Oliver), a Doktor legnagyobb rajongóját, aki az alakváltó lények fogságába került. Vajon sikerülhet-e mindez úgy, hogy a zygonok száma rohamosan nő, és szinte senki nem bízhat senkiben?

dw_s09e07_pic3

Ez az epizód egy az egyben olyan volt, mint egy tipikus katasztrófa film: betoppan egy idegen faj szerény kis bolygónkra, hozzák magukkal a világvégét, amire a bugyuta emberek egyből összerántják a hadsereget (aminek a parancsnoka természetesen reflexből napalmot dobna a leginkább érintett területekre, mert miért ne?), és megjelennek az amerikaiak is – igen, ők rendkívül fontos elemei a sztorinak. Komolyan mondom, még a zene is tökéletesen passzolt, csakhogy a The Zygon Invasion mégis több, mint egy tizenkettő egy tucat világvégés sztori, mert oké, hogy Moffaték kölcsönvették az amerikai mozis kliséket, de a végeredmény mégis egy Ki vagy Dokihoz méltó epizód lett: látványos, fordulatos, olykor vicces, és mindenképp beindítja azokat a fogaskerekeket.

dw_s09e07_pic5

Természetesen, mivel kétrészes eposzról beszélünk, azért maradtak kérdéseim, amit remélhetőleg a következő rész megválaszol majd. Például azt, hogy oké, a korábban halottnak hitt Osgood mégis életben van, de hogy lehet olyan, mint amilyennek mondja magát és mik a szándékai valóban? Aztán, mi ez a kapszulás dolog, és miért pont most rukkoltak ezzel elő a zygonok? A Doktor hogyan jut le a repülőről TARDIS nélkül, és mi lesz a többiekkel? Egyáltalán, hogyan lehet egy olyan fajt kirakni a Földről, akik már évek óta titokban köztünk élnek? Mint mondani szokás, a reklám után kiderül, ami ez esetben szombat este lesz.

dw_s09e07_pic4

Mindent összevetve, én abszolút meg voltam elégedve a The Zygon Invasionnel, még a kissé klisés vonásai ellenére is. A gitáron szólózó Doktort pedig még mindig szívesen látom bármikor a képernyőn.

Szerző

Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Doctor Who S09E07 – The Zygon Invasion”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .