Egy éve várom, hogy kedvenc könyvtárosaim végre visszatérjenek a képernyőre, és ismételten elkápráztassanak vicces kalandjaikkal, elmés ellenségeikkel és úgy teljesen elvarázsoljanak. Nos, ez megint sikerült nekik, így bizton állíthatom, A titkok könyvtára ott folytatja, ahol korábban abbahagyta.

The Librarians S02E01.3

A Könyvtár végre visszakerült a mi síkunkba, hála Flynn és a többiek szorgalmas munkájának, de mivel már korábban elszabadult a varázslat a világban, így nem lehet tudni, hogy milyen erők munkálkodnak még, amelyek hatalmat, erőt vagy éppen bosszút kívánnak. A négy Könyvtáros az utóbbi időben egyedül szeli a világot, így növelve hatékonyságukat, Flynnel tart azonban Eve is, az Örző – na, meg egy kis romantika is belefér a kalandokba. Jenkins pedig átvette a Könyvtár ügyeinek teljes intézését, így kénytelen volt előbújni odújából. Azonban a nagykönyv ugyanarra a helyre szólítja a Könyvtárosokat, akik bár más-más feladatot kapnak, mégis minden összefügg egyetlen személlyel. De vajon mi köze lehet egy szuperviharnak, egy pár gyöngy fülbevalónak, egy régi sakk készletnek és egy angol írónak egymáshoz?

A Könyvtárosokat sem kell félteni, hiszen ők nem csak egymagukban tudnak nagyot alkotni, hanem csapatban is, és képesek felvenni a harcot bármelyik kitalált alakkal – bár van akivel „csak” összebarátkoznak –, és meg tudják védeni a Könyvtárat, és annak a legfontosabb elemét, a tudást.

The Librarians S02E01.1

A tavalyi év nagy meglepetése volt számomra A titkok könyvtára sorozata, mivel a filmek finoman szólva is hagytak némi kivetnivalót maguk után. A széria szó szerint elkápráztatott, megnevettetet és még könnyeket is csalt a szemembe – plusz életem legszebb karácsonyi történetét is nekik köszönhetem. A második évad azonban sok sorozatnál visszaesést hoz, ám az első két epizód megmutatta, hogy ennél a sorozatnál ez nem így lesz, mivel a már jól ismert receptet jól megkeverve egy teljesen új dolgot hoztak a nézőknek, ami ismételten bele lehet (és kell szeretni).

A romantikus szálakkal sokszor van problémám, azonban itt nem erőltették túl Flynn és Eve kapcsolatát, pont annyit látunk belőle, amennyi megmutatja, hogy mennyire egy hullámhosszon vannak, és nemcsak szeretik, de tisztelik a másikat, tisztában vannak a hibákkal, és megértik, hogy vannak fontosabb dolgok is, mint az enyelgés. Jenkins beszélgetése Cassandrával a második részben megmutatta, hogy milyen kétségei lehetnek egy olyan kos és nagy múltú embernek, mint Jenkins, ezáltal pedig a személyisége nem csak mogorva, hanem plasztikus, és így talán azok is megértik, akiknek eddig nem ő volt a kedvenc.

A három „újonc” széthúzása pont arra volt elég, hogy rájöjjenek mennyivel jobb egyedül, és hiába az apróbb zördülések, együtt azért mégiscsak jobb, hiszen mindenki másban szakértő – például Ezekiel az egyetlen, aki elolvassa a szabálykönyveket. A titkok könyvtára ismét vicces volt, okos, s ügyes, miközben megint belecsempészett ez kis tudást a nézők fejébe – pontosan így kell szórakoztatni!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .