Meg kell hagyni, a Walking Dead alkotói tudják, hogyan kell a nézők idegeit tépni: az előző hét óta egy szereplőért aggódik mindenki, de a mostani epizód nem továbbviszi az eseményeket, inkább megmutatja a múltat – méghozzá egy nagyon izgalmas múltat!

The Walking Dead S06E04.4

Morgan és Rick kapcsolata hosszú múltra tekinthet vissza: az első találkozásul alkalmával Morgan volt az, aki felvilágosította a kómából frissen felébredt seriffet, hogy mi történt a világgal, a második alkalommal azonban rátámadt, és nem sokon múlt, hogy megölje Ricket. A harmadik már itt, Alexandriában történt, a korábban megbomlott elméjű Morgannek azonban hűlt helye van, helyette pedig itt egy pacifista férfi, aki remekül bánik a bottal, és mintha mindenkinek a lelkébe látna. De vajon mi változtatta meg Morgant?

The Walking Dead S06E04 .1

Miután Rick otthagyta őt a városban, Morgan állapota tovább romlott, mígnem elpusztított mindent maga körül és elindult a semmibe, egyetlen egy céllal vezérelve: tisztogatás. Ennek rendelte alá mindennapjait és életét, és olyan dolgokat tett, amiket józanésszel nem tett volna. Mígnem egy kecske hangja egy faházhoz nem vezette, melynek tulaja rossz néven vette, hogy el akarják kötni egyetlen kecskéjét. Eastman azonban esélyt adott Morgannek a gyógyulásra, ám egy járkálókkal teli világban ez nem könnyű.

Korábban már két szereplő magányával is szembesülhettünk, ám Morgan őrülete teljesen más kontextusba helyezi a magány fogalmát. A szó szerinti megbomlott elme folytatta végletességét, és válogatás nélkül ölt, legyen az ember vagy járkáló – utóbbi azonban dicséretes. A két férfi találkozása felszabadított valamit, amit már régen nem láttunk: nyugalmat. Ez a nyugalom azonban csak időleges, de a múltba visszatekintés, még ha ilyen szörnyűséges is, közelebb hozta a Walking Dead világát a nézőhöz – és pont ezáltal válik még brutálisabbá a feszültség, hiszen ez még mindig a mi világunk.

The Walking Dead S06E04.3

Eastman egy iszonyú jó fej ember, és spoiler nélkül elárulhatom, hogy rossz dolog fog vele történni – különben ott lenne Morgan mellett. A két férfi kapcsolata ne indul zökkenőmentesen, ám van valami Morgan szállásadójában, ami őszinteséget és megnyugvást sugároz – az a kép a falon pedig elárulja, hogy van, akit ő is szeretett. Eastman ízig-vérig az az ember, akinek humorára nagy szüksége lenne a sorozatnak, hogy aztán persze az alkotók még durvábban szíven üthessék az embert.

A Walking Dead stábja a hatodik évad mind a négy epizódjával arat, és jobbnál jobb jeleneteket mutat nézőinek – de azért remélem, nem húzzák tovább az idegeimet, és végre kiderül mi történt az egyik kedvenc karakteremmel.

És egy jó hír, az AMC berendelte a hetedik évadot, de nem hiszem, hogy ezen bárki meglepődik.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .