A negyedik film után egy eléggé furcsa nyitással, pontosabban időugrással nyitott az ötödik film, a Legenda Újjászületik, és bár ez sem egy remekül kivitelezett mű, mégis volt benne valami, ami egy kicsit – de tényleg csak egy kicsit – érdekesebbé tudta tenni elődjénél.

Üvöltés 51

Nos, mint azt fentebb említettem, a Legenda Újjászületik kis középkori kikacsingatással kezd, egy várban, ahol finoman szólva is tömeges öngyilkosság szemtanúi lehetünk. A vár ura és rokonsága egy nagyobb jó érdekében adták az életüket, de mint kiderül – fölöslegesen. Ötszáz évvel később eme vár falai közé érkezik kilenc vendég (csak úgy megemlítem, hogy kicsiny hazánkban játszódik a film), házigazdájuk meg két szolga kíséretében pedig szépen be is járják az elhagyatott helyet. Később furcsa gyilkosságok rázzák meg a közösséget, és akkor a gróf felfedi, hogy miért kell nekik itt lenniük: a film elején mondják, hogy egy kisbaba túlélte a mészárlást, és hogy a jelenlévők közül mindenki az ő leszármazottja. Ez még nem is lenne gond – csakhogy az egyikük örökölte a vérfarkasságot, és nem tudni ki az.

Üvöltés 52

Ez a film iskolapéldája a farkas bárányok között (szó szerint) játéknak, ahol a leendő áldozatoknak meg kell lelniük maguk között a gyilkost, mielőtt az végez velük. Ilyenkor persze nincs idő a józan gondolkodásra megy az egymásra mutogatás, a mérgezett egérre jellemző futkorászás, és persze a kötelező széthúzás. Mondanám, hogy ez okés, mert hát mégiscsak egy horrorfilmről van szó, de totálisan nem! Nincsen szinte semmi magyarázat arról, hogy pontosan miért van ez az „átok” a családon. Nem lehet semmilyen eszközzel kimutatni, hogy ki is az, aki képes emberevő, két lábon járó démonná változni. És a legzavaróbb: miért zárják el magukat a világtól, minden segítség és menekülő út nélkül? És így, minden logikus és használható dolog nélkül próbálta a gróf elkapni – nem tudok hova tapsolni.

Üvöltés 55

De itt még nem állt meg a lavina: még ha egy film eleve rossz alapokból építkezik, akkor is még van egy mentőöve általában, és ezek a karakterek. Na, itt a szereplők annyira semmilyen jellem és cselekvésrepertoárral rendelkeznek, hogy még a nevüket sem tudtam megjegyezni, és még a vásznon is képes vagyok keverni őket. Ez alól kivételt képez a gróf, aki totál inkompetens (ennek ellenére fel lehet ismerni) és persze maga a gonosz ordas, akinek valós személyét az élesebben gondolkodó nézők már a mészárlás tízedik percében ki tudnak találni. Az annyira nem szemfüleseknek egy jó tanács: nézzék meg, hogy általában ki hiányzik a bandából.

Üvöltés 56

Mégis azt mondtam erre a filmre, hogy egy fokkal érdekesebb, mint a Vérfarkasklán: jah, a vége miatt. Bár tudtam, hogy ki a farkas, reméltem, hogy a minimális túlélőknek is le fog ez esni, de nem, és az utolsó jeleneten, amikor az ordas koma szemébe süt a telihold, na, akkor kapott el a röhögőgörcs.

Üvöltés 54

Egy icipici dologban jobb, mint az elődje, de a Legenda Újjászületik megnézését még így is, csak saját felelősségre tudom ajánlani.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .