Hát, ez első rész remek kis nosztalgiára adott lehetőséget, a második meg – ami a Bait címet viseli – elérte azt, hogy csak kapkodni tudjam fejemet jobbra, balra vagy éppen abba az irányba, ahova az adott megszállott rohangászott. Jöjjön az Ash vs. Evil Dead első évadának második része.

Ash sv Evil Dead S01E025

Ugye az előző rész végéből kiindulva Ash nem nagyon akar, de mégis kénytelen visszatérni a démon henteléshez, ám ennek Kelly nem akar részese lenni, mondván, hogy aggódik a szülei miatt, és lelép a könyvvel.  Pablo és Ash a nyomában kocsistul, lakókocsistul, ám nyugodt, piálással töltött kis autóútjukat némiképp felpezsdíti  a korábbi főnök, majd amikor elérnek Kellyék házához, Ash már az első pillanattól érzi, hogy Kelly anyjával, Suzyval (Mimi Rogers) nincs minden teljesen rendjén.

Ash sv Evil Dead S01E026

Eközben persze Amanda tovább nyomoz a titokzatos eset után, amit végre Ash-hez tud kötni, és kötelezően megjelennek a helyi hülye szerepét betöltő zsaruk – mert hát sosem elég pár hulla, a későbbiekben sem.

Ash sv Evil Dead S01E022

Ha nagyon rövid, tömör és lényegre törő szeretnék lenni, csak azt mondanám, hogy a második rész, akárcsak az első, remek, hozza az elvárt színvonalat, és valósággal könyörgök a következő részért. De mivel most nem leszek ilyen, így egy kicsit jobban kifejtem, hogy miért is gondolom ezt a Bait-ről.

Ash sv Evil Dead S01E024

Az ilyen típusú sorozatoknál ugye megszokott az, hogy az első kb. három rész a lassú, belerázódós tempót veszi fel, hogy aztán az évad közepén rántson be minket az adrenalin felhő. Na, ez itt totálisan nem így van! Már az első részben is dörrent a shoti, hulltak a fejek, és változtak át emberek – és ezt a ritmust hűen követte a második rész is, egy kis epizód végi drámával nyakon öntve. Mert persze a drámai jelenetek sem maradhatnak ki egy sorozatból, legyen az akármekkora polgárpukkasztó paródia (szó szerint).

Ash sv Evil Dead S01E021

Ami még nagyon jó volt ebben a részben, az az, hogy a démonok tényleg irtó mocskok tudnak lenni – végül is nem véletlenül démonok. Erre az állításra remek példa lesz a Kelly szobájában lezajló párbeszéd/mészárlásos jelenet. És itt most egyet is értettem Kelly-vel, meg nem is: szerinte ugye a megszállottaknak  még van esélyük a „gyógyulásra”.  Ashnek meg a tényleg több évtizedes tapasztalata súgja azt, hogy hát piszkosul nem. Kelly mégsem fordul el a vén kujontól és végzi be dühös hisztérikaként, hanem kiáll a régi motoros mellett.

Ash sv Evil Dead S01E023

A Bait remek kis második epizód volt, csattanó poénokkal és sörösüvegekkel, Amanda vonala is kezd komolyabbra fordulni, de ebből szerintem csak később lesz showdown.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Ash vs Evil Dead S01E02 – Bait”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .