castle8.6.2

Avagy ha adunk a nézőknek valami nagyon menőt, akkor talán elfelejtik, hogy minden egyébbel hatalmas gáz van.

Castle-höz nem várt – és nem túl szívesen látott – látogató érkezik: Ethan Slaughter (Adam Baldwin), a nem túl etikus és nem túl biztonságos módszeriről elhíresült nyomozó, akivel Castle-nek egyszer már meggyűlt a baja. Az egykori drogügyes most rablásokban utazik, és egy igencsak fontos esetben kéri Castle segítségét: betörtek a város egyik legszínvonalasabb biztonsági rendszerével rendelkező felhőkarcolójába, ahonnan elvittek egy új, mobiltelefonokba szánt mikrocsipet, amiért a károsult cég versenytársai jó sokat fizetnének. Slaughter ráveszi Ricket, hogy dolgozzon vele az ügyön, ám az rögtön tovább bonyolódik: a két pasi ugyanis elmegy, hogy felkeresse Slaughter egy ismerősét, aki infókkal szolgálhat az ügyben, csakhogy a férfit időközben megölték, halála ügyében pedig Ryan és Espo nyomoz. És ha ez még nem lenne elég, az informátor nyakába szúrt késen Slaughter ujjlenyomatai találhatók… Innentől kezdve pedig a fő cél nem az lesz, hogy elkapják a betörőt, hanem hogy tisztára mossák Slaughter nevét, Ryannel és Espositóval a nyomukban.

CASTLE - "Cool Boys" - Detective Slaughter (guest star Adam Baldwin) returns to enlist Castle's help in solving a high-stakes robbery case. But when a body is found linked to the crime, Slaughter becomes the number one suspect in the heist turned murder, while Castle has to determine whether he's guilty or help to prove he's innocent. "Cool Boys" will air on MONDAY, NOVEMBER 9 (10:01-11:00 p.m. ET/PT) on the ABC Television Network. (ABC/Mitch Haaseth) ADAM BALDWIN, WADE ALLAIN-MARCUS

Had kezdjem ott, hogy imádom Nathan Filliont és imádom Adam Baldwint, kettejüket együtt meg pláne (Firefly forever), és most is nagyszerűek voltak együtt. Melegséggel tölti el a szívemet, ha arra gondolok, mit összebaromkodhattak ezek ketten a forgatáson, és a kettejük dinamikája a képernyőn is remek volt, jó sok adok-kapokkal, és a hatalmi helyzet átbillenésével – hiszen a negyedik évadban Slaughter tett szívességet Castle-nek, most pedig fordítva, megváltoztatva egy kicsit a ritmust, valamint ezzel egy időben leheletnyit felelevenítve Mal és Jayne kapcsolatát.

A humor is remekül működött, főleg a helyzetkomikum terén – Castle még mindig tart Slaughtertől, és emiatt sokszor kifejezetten nevetségesen viselkedik, emellett pedig félelme Alexisre és Marthára is kihat, akik meg ennek hatására átmennek védelmező anyatigrisbe. A helyzet pedig még csak tovább fokozódik, mikor Castle megpróbálja kicsit megzabolázni Slaughtert. A tényleges helyzetkomikum mellett még valami nagyon jól működött humorszinten: bepillantást nyerhettünk Slaughter magánéletébe, ami erős kontrasztot mutat professzionális énjével (avagy Slaughter musicalszínésznek tanult, például), kifejezetten vicces hatást keltve. Ennek a két dolognak köszönhetően – főleg, hogy a keverékbe még bekerült Ryan és Espo is – számos nagyon emlékezetes pillanat volt az epizódban.

141083_3651

De a viccet félretéve magát Slaughter jellemét is sikerült gyönyörűen elmélyíteni – bepillanthattunk a felszínen uralkodó, erőszakos és kegyetlen álca alá, és láthattuk, hogy Slaughternek bizony érző szíve van, tud szeretni, belátja a hibáit, bán dolgokat, és hajlandó arra, hogy fejlődjön és jobb ember legyen. Szóval gyönyörűen árnyalták a karaktert, olyan szinten, hogy nem csak simán vissza lehetne hozni gyakrabban visszatérő karakterként, de, amondó vagyok, akár még egy spin-offot is elbírna a vállán.

Ami a sztorit illeti, az nem nyűgözött le annyira – jó volt, behoztak nagyon megható és elgondolkodtató szálakat, és volt feszültség is, de ahogy írtam ennek a cikknek a bevezetőjét, igencsak meg kellett dolgoztatnom az agyamat azt illetően, hogy Slaughter eredetileg miért is kereste fel Ricket. A tényleges sztori kicsit elveszik a karakterek és a humor közt, és a háttérbe süpped – amivel tulajdonképpen akkora probléma nincs is, mivel Castle és Slaughter meg lazán elviszi a hátán az epizódot.

castle8.6.3

Viszont most jön az, amiért haragszom, és amit kicsit „parasztvakításnak” éreztem: Kate fel sem tűnt az epizódban, és bár Slaughter osztotta – az amúgy jó – párkapcsolati tanácsait, végig olyan érzésem volt, mintha az írók szánt szándékkal el akarták volna vonni a nézők figyelmét arról az elefánt méretű problémáról, ami miatt rohamosan esik a sorozat nézettsége – vagyis arról, hogy Castle és Beckett kapcsolata válságban. Tehát visszahozták Slaughter és vele együtt Adam Baldwint, és hagyták, hogy ez a két pasi szórakozzon egy sort, létrehozva egy nagyon kellemes kis filter epizódot – de ettől a probléma még ott van! Ettől a rajongók nem fognak lenyugodni, nem fognak megbocsátani, és a nézettség sem fog hosszútávon emelkedni.

És tudjátok, mi a legszörnyűbb az egészben? Mindössze annyival rendbe lehetne hozni az egészet, hogy Kate mindent bevall Castle-nek, és onnantól kezdve együtt nyomoznak az ügyben. Ennyi, és máris mindenki lenyugodna.

CASTLE - "Cool Boys" - Detective Slaughter (guest star Adam Baldwin) returns to enlist Castle's help in solving a high-stakes robbery case. But when a body is found linked to the crime, Slaughter becomes the number one suspect in the heist turned murder, while Castle has to determine whether he's guilty or help to prove he's innocent. "Cool Boys" will air on MONDAY, NOVEMBER 9 (10:01-11:00 p.m. ET/PT) on the ABC Television Network. (ABC/Mitch Haaseth) NATHAN FILLION, JON HUERTAS, SEAMUS DEVER, ADAM BALDWIN

Szóval, Adam, köszönöm, hogy ismét meglátogattál minket és emelted a sorozat fényét, de könyörgöm, visszatérhetnénk a régi, csipkelődős-szerelmes dinamikához, ami nézők millióinak ragadta meg a szívét, és szegezte őket minden hétfő este a tévé elé?

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .