A sorozat második évadának harmadik epizódja is híven tükrözi a széria stílusát: történelem, kaland, humor és érzelmek kavalkádja várja azt, aki hajlandó a Könyvtárosokkal tartani.

The Librarians S02E03.1

Jake Stone ismét publikálásra készül, ráadásul egy olyannal, amivel a történelmi építészet fő teóriáját döntheti meg, ám szokásához híven ezt nem saját nevén, hanem egyik álnevén teszi (hét van neki amúgy), ezt persze nehezményezi is Cassie, ám tisztában van azzal, hogy barátját és munkatársát nem könnyű letéríteni útjáról. Vagyis addig nem, míg egy rejtélyes lyuk nyílik Oklahomában, ahonnan valami kiszökik az emberek közé, a Könyv pedig azonnal jelzi ezt a Könyvtárosoknak.

Így Jake-nek haza kell mennie, és szembe kell néznie apjával (Jeff Fahey), és múltjával. Cassie és Ezekiel ugyan mellette állnak, ám Jake helyzetét nehezíti a kiszabadult lény, ami, ha elég erőt gyűjt, hatalmas pusztításra lehet képes. Ehhez azonban ki kell szabadulnia véglegesen zárkájából, és ehhez hazugságokra és ellentmondásokra van szüksége – ezt pedig mind meg is kapja a Stone család révén.

The Librarians S02E03.4

Elsőnek is had adózzak az epizód címadásának, mivel kettős természetének köszönhetően (stone, mint kő, és Stone, mint Jake családneve) nagyon ügyes nyelvi játék. A másik, amiért jár a hatalmas piros pont, az a Firefly referencia, méghozzá Cassie szájából – és igen, libabőrös lettem tőle.

Végre többet is megtudhattunk Könyvtárosaink múltjáról, és egy egész epizód szól Jake és apja kapcsolatáról, amiről már korábban tudtuk, hogy nem egyszerű, de senki sem sejtette, hogy ennyire komplikált. Kettejük viszonya puskaporos, és valahol egyikük sem bízik a másikban, és nem is tartja sokra. Ennek a feloldását pedig egészen merészen oldották meg az alkotók, és bizony ez áll közelebb a valósághoz, és ez mutat sokkal emberibb és érettebb viselkedést is.

The Librarians S02E03.3

Végre azt is kibökte Cassie, Jake és Ezekiel, hogy miért mentek külön Peru után, a legszebb az egészben, hogy belátták tévedésüket, és hogy a problémát elméjük és ön maguk kreálta, és közel sem valódiak. Ezzel nem csak Eve-et, hanem a nézőket és büszkévé téve. Cassie ezúttal sziporkázóan vicces volt, pláne mikor igazmondásra kényszerült, bár el tudom képzelni, hogy Ezekiel azért egy kicsit szenvedett tőle.

És miközben a trió Oklahomában küzd, addig Eve és Jenkins a Könyvtár helyreállításán fáradoznak, amiről ismét kiderül néhány titok – a két színész remekül összedolgozik, szurkálódásaik aranyat érnek. Ugyanez mondható el a Könyvtárosokról is, bár kissé hiányolom Flynnt is a csapatból.

The Librarians S02E03.2

A titkok könyvtára él és virul, tanít, nevettet és megríkat – de jó is volna, ha minden sorozat ennyire összetett és szórakoztatóan ismeretterjesztő lenne.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .