Az eheti epizód nem szökött olyan magasságokba, mint az éved eddigi részei, de nem kell csüggedni, így is tele volt remek jelenetekkel, csak valahogy most nem sikerült ezeket megfelelően összekötnie az alkotóknak.

The Walking Dead S06E05.2

Rick épphogy megérkezik az elfelezett zombihorda előtt Alexandriába, ahol amint bezárják utána a kaput, a falakra zúdul több száz járkáló. Az Alexandriában élők ilyennel még nem találkoztak, és most rettegnek. A megtépázott közösség, melynek tagjait pár órája még mészárolták ismét komoly veszélyben van, és míg Rick minden vezetői képességét latba veti, addig Deanna kezdi elveszteni józan eszét. És mikor saját fia, Spencer is nekifeszül, és anyját hibáztatja az Alexandriában kialakult álomvilágért, akkor valami végérvényesen megváltozik a nőben,

Maggie pedig a tettek mezejére lép, és feltett szándéka, hogy átjut a várost védő falakon, kicselezi a járkálókat és rohan be a városba Glenn után. Aaron azonban kifigyeli a lányt és egy sokkal jobb alternatívát kínál neki. Mindketten önmagukat hibáztatják az eseményekért, és egy élet megmentésével próbálják jobbá tenni a dolgokat, azonban egy ekkora élőholtcsoporttal szemben nem könnyű bármit is tenni.

The Walking Dead S06E05.3

A városiak végre kezdik belátni, hogy nem élhetnek tovább a nyugodt kis világukban, hiszen komoly veszélynek vannak kitéve (eddig is ki voltak, csak nem fogták fel, vagy nem akarták felfogni), de akadnak, akik kezdenek ráébredni erre, és segítenek másoknak is. Jessie, Ron, Denise, Spencer – mind változtatni akarnak, és erre sarkallják a többieket is.

Nem mondom, hogy rossz volt az epizód, de valahogy mégsem állt össze egészen. Legalább négy nagymonológot láthattunk, különböző szereplőktől, amik persze nagy hatásúak, és külön-külön remekek, ám egy epizód alatt kicsit soknak tartom. Ugyanez a helyzet a többi átszellemülős jelenettel, elaprózott, sok embert bemutató, végletekben ugráló apróságokat láthattunk, amik pont az elaprózás által váltak súlytalanná: Rick beszéde, Deanna tervei, Maggie és Aaron összeborulása, Ron és Carl veszekedése, Jessie monológja, Spencer és Deanna veszekedése, Rick és Ron beszélgetése… Annyi ikonikus és jelentős karakterformáló pillanatnak lehettünk szemtanúi, és pont ezzel rontották el.

The Walking Dead S06E05.4

Ugyanakkor semmi sem derült ki a falon túl rekedtekről, akik most már nem tudnak visszajutni és egy olyan, járkálókkal ellepett városkában kell lenniük, hogy életük minden pillanatban veszélyben foroghat. Daryl, Sasha, Abraham, illetve Glenn helyzete nem lehet rózsás – de nem hiszem, hogy én vagyok az egyetlen, aki igazán most Glenn életéért szorít. Pláne Maggie kifakadása után!

The Walking Dead S06E05.1

Az évadötödik epizódja jó volt, de azért a Walking Deadtől sokkal többet várunk egy jó epizódnál. Idén már csak három rész kerül adásba, utána már csak 2016-ban jön a folytatás – és igen, ez a sóhajtások helye.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .