flash

A Flash készítői csak nem tudták kiírni a már megkedvelt rosszfiút, ám most pont hogy a jó szerepében tündököl, annak ellenér,e hogy a modora, nos, nem mondható épp kedvesnek.

8Y07FAf

Barrynek (Grant Gustin) és csapatának egyre több methamuánnal gyűlik meg a baja, akik a Föld 2-ről érkeztek, és a fenyegetés napról napra nő, a dolgokat bonyolítja, hogy Wells (Tom Cavanagh) ismét visszatért az életükbe, s bár egy teljesen más személyiség, külsőleg tökéletes hasonmások a régi gonosztevővel, így a csapatot eléggé lesokkolja a tudat, hogy ismét ott mászkál közöttük. Ám nem sok idejük marad depizni, ugyanis egy új Dr. Light (Malese Jow) névre hallgató metahumán érkezik Central Citybe, akit ismét Zoom küldött Flash likvidálására. A hölgy pedig Barry ex barátnőjének, Lindának a hasonmása, így nehezítve a helyzetet. Mindeközben Barry megpróbál randevúzni Pattyvel (Shantel VanSanten), ami végül jól sül el, és úgy tűnik több lesz köztük, mint barátság.

the-flash-darkness-and-light-extended-trailer-reveals-zoom-684614

Érdekes Wellst megint a köreikben tudni, és még érdekesebb, hogy a színész Tom Cavanagh ilyen tökéletesen tud játszani egy teljesen más embert, akivel csak pár közös vonásuk van. Ez a Harrison Wells komorabb, csípősebb a modora, és hiányzik belőle a humorérzék. Ebből is látszik, hogy Zom nagy hatással volt rá, és a viselkedéséből levehető, hogy nem akármilyen fenyegetés közeledik. Mivel tudjuk, hogy ő már találkozott vele, voltaképp ő hozta létre, az ideges, mondhatni kapkodó magatartása intő jelként szolgál. Minden esetre érdekes karakter, hiszen miközben próbáljuk elfelejteni a régi Wellst, és be kell fogadnunk egy másikat, a kinézete miatt ez sokkal lassabban és nehezebben megy, így igazából reagálunk rá, mint a sorozat karakterei.

the-flash-zoom-new-look-157039-157042

Ha már Zoom. Eddig nem éreztem a fő gonosz súlyát, ám most már lassan alakul. Itt van ugye Wells, aki beszél róla, és azt sugározza, amit tudunk, hogy egy hidegvérű gyilkos, a sebesség megszállottja, és itt van Jay (Teddy Sears) is, aki az ottani Flashként megküzdött már vele, de elmondása szerint olyannyira félelmetes, hogy a legnagyobb hősöknek is össze kell szedniük minden bátorságukat.

„Zoom egy olyan rémálom, amiből nem tudsz felébredni.”

A másik fontos szál Cisco (Carlos Valdes) és az ő felszínre törő képessége. Végre lehullt a lepel róla, a csapat számára is nyilván valóvá vált, hogy Cisco metahumán, és különleges előre látó képességgel rendelkezik, aminek nem kevés hasznát fogják majd venni. Az ezzel járó elgondolkodni való pedig érdekes volt számomra. Cisco a régi Wells miatt fél ennyire a képességétől, ezért nem akarta megosztani a társaival, hogy rendelkezik ilyen erőkkel, mert retteg attól, hogy ő maga is olyanná válhat, mint ő.  Úgy gondolom, ha meg tanulja használni az erejét, nem, lesz gond vele. Cisco egy annyira jó szívű srác, hogy képtelenség, hogy ő bárkinek is ártson.

the-flash-image-the-darkness-and-the-light-carlos-valdes-grant-gustin-danielle-panabaker-600x400

Az utolsó szál pedig Barry X Patty szerelmi szál, ami egyre inkább tetszik. Bár tudjuk, hogy végül Iris lesz a befutó, nekem Patty is nagyon szimpatikus, a randevújuk pedig nagyon vicces volt, a vége pedig nagyon szép, érzelmes.

the-flash-s2-ep-5-the-darkness-and-the-light-recap-696367

Az aktuális ezúttal rossz kislány Dr. Light, pedig képessége miatt fogott meg nagyon, mivel nagyon látványos, ahogy használja. Mondhatni a csillagfényből szerzi az energiáját, így amikor használja akár meg is vakulhat tőle az ember, ez okozott Barrynek nem kis kellemetlenséget.

the-flash-season-2-episode-5-dr-doctor-light

Összességében tehát érdekes, elgondolkodtató, izgalmas rész volt, mint mindig. Én azért most már nagyon várom Zoom konkrét felbukkanást, nem csak azt, ahogy beszélnek róla. Na meg Killer Frostot, ha már annyira mutogatni kellett a ruháját a neten.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .