A Halloween nem csak nálunk hagyomány, hanem a szörnyeknél is. Azonban az ő köreikben ez valóban rémisztő és veszélyes időszak. Rettegnek a normiktól, akikkel a harc hosszú időkre nyúlik vissza.

legyszornymagad3

Frankie-nek ez az első Halloweenje rövidke élete során. Így aztán amikor levetítik az oktatóvideót erről a napról, jócskán elszörnyülködik és megijed, hogy mégis miért nyomják el a normik a szörnyeket és ők ezt miért hagyják. Végül barátnői segítségével kideríti, hogy mindez nem volt mindig így, valaha békében éltek a normikkal, a Halloween pedig közös ünnepléssel telt. Mára azonban ez a hagyomány a jelek szerint kihalt, Frankie viszont a fejébe veszi, hogy rendbe teszi a dolgokat.

Eközben a normik belekezdenek szokásos éves hadjáratukba a szörnyek ellen. Először a Monster High-t bombázzák le szeméttel, majd rájuk kenik a saját iskolájukban történt randalírozást. Ez egyenesen ahhoz vezet, hogy az összes normi tiltólistájára kerülnek a szörnyek kivéve Claire-t és Chadet, két diákot a közeli normi suliból. Ekkorra azonban a Monster High diákjai bosszúhadjáratot hirdetnek, élükön Cleoval. Itt bizony nehéz lesz békét teremteni. De talán ha a szörnyek és az emberek összefognak, akkor elejét lehet venni a katasztrófának.

legyszornymagad1

Ha valakinek esetleg ez nem elég, az közben izgulhat egy kicsit Clawdeen szerelmi életéért. Draculaura ugyanis már régóta fűzi barátnőjét, hogy tartson vele és Clawddal egy négyes randira. Az egyetlen probléma, hogy a farkaslány még nem randizott korábban és rendre visszautasítja a meghívást. Így aztán Draculaura kerítőnek áll, elszabadítva ezzel a poklot, számos szerelemre éhes kamaszfiút és Clawdeen dühét.

Lényeges egyébként, hogy ezzel a filmnél hozták be a 3D-s animációt a Monster High kalandjaiba. Persze ez a sorozaton nem változtatott, azt nagy eséllyel a világ végéig 2D-ben élvezhetjük, viszont a filmek a jelek szerint végérvényesen átálltak erre a grafikára – ami egyáltalán nem baj.

legyszornymagad2

Szeretem egyébként ezt a filmet. Amellett, hogy már a címe is elég beszédes, elég jól rávilágít arra, hogy nyitni kellene azok felé is, akik különböznek tőlünk. Ha Cleo megtalálja a lelkitársát a normik között, akkor nekünk ez már igazán nem olyan nagy feladat. Számomra egyébként ez azért is lényeges, mert – lássuk be – a Monster High-t gyerekeknek írták. Ellentétben rengeteg agyhalott gyerekműsorral, a sok szépítkezés közepette a Monster High készítői megpróbáltak valamit adni. Persze azért a mély művészetet meg hasonlókat továbbra se itt keressük, de azért mai viszonylatban jó, hogy valakinek legalább eszébe jutott ilyesmi.

legyszornymagad4

Aranyos kis film, ráadásul így halloween után még időszerű is volt megnézni, remekül kikapcsolt arra az egy órára. Megkaptuk a szokott izgalmi és kamasz-probléma szintet és azért a film végén megjelenő szerelések is igazán lélegzetelállítóak. Kár, hogy nem én rajzoltam őket.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .