bigbang9.8.4

Az írók mindent megtesznek, hogy a lehető legtöbb anyagot hozzák ki Sheldon és Amy széthullott kapcsolatából.

Miután látta, ahogy Amy megcsókol egy másik férfit, Sheldon úgy dönt, itt az ideje, hogy ő is tovább lépjen. Miután anno Howard és Raj tettének köszönhetően találkozott Amyvel, Sheldon őket kéri fel, hogy az internet segítségével találjanak neki új barátnőt. A srácok azonban rájönnek, hogy randioldalakon nem feltétlenül fogják megtalálni Sheldonnak az igazit, ezért ehelyett feladnak egy apróhirdetést, miszerint világklasszis fizikus barátnőt keres, ám ahhoz, hogy a jelentkező tényleg találkozhasson Sheldonnal, előbb egy sor feladványt kell megoldania. Mindeközben Amy immár a harmadik randijára készül Dave-vel, akiről nagyon keveset árul a lányoknak – így hát azok eldöntik, hogy titokban meglesik a találkát. A randi azonban nem megy éppen zökkenőmentesen, hiszen kiderül, hogy Dave igazi rajongója Sheldonnak.

Kicsit felemás érzéseim vannak ezzel a résszel kapcsolatban – vagyis, pontosabban, nincsenek nagyon érzéseim vele kapcsolatban. Megnéztem, cuki volt, el is lehet felejteni – és ez most olyan szinten bennem van, hogy már-már nehezemre esik összeszedni róla elég gondolatot ahhoz, hogy megszülethessen ez a cikk.

bigbang9.8.3

Szóval egyszer volt Sheldon, a srácok, és az apróhirdetés – amennyire abszurd és lehetetlennek tűnő is ez az ötlet, végül csak bevált a srácoknak, amin, nem mondom, kicsit meg is lepődtem. Technikai szempontból nézve örültem volna neki, ha kicsit jobban beleláthatunk abba, akit a srácok csináltak, mivel mi nézőként éppen csak belepillanthattunk a feladatokba, amiket kitaláltak, maga a „verseny” pedig teljesen színen kívül zajlott. Az pedig, hogy Sheldon végül egy kifogásra hagyatkozva elküldte a nyertest, egyfelől idegesít – mivel a nő szimpatikus karakternek tűnt –, másfelől viszont tetszik, és nagyon sheldonosnak tartom, nem csak az OCD-je miatt, hanem azért is, hogy mit árul el ez az Amyhez fűződő érzéseiről.

A Bernadette-Penny-Leonard trió édes volt a maga módján, voltak jó poénjaik, de sosem tudom értékelni, amikor a szereplők ennyire rizikós dolgot csinálnak, mikor a tetteik egyértelműen unszimpatikussá teszik őket. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nálam az, hogy a barátjuk után kémkedtek, bár túllépett egy bizonyos határt. Persze lehet, hogy csak az én humorérzékemmel van a baj – mert, mint például azt már pár héttel ezelőtt kifejtettem, szerintem az sem vicces, ha meglőnek valakit, akkor sem, ha éppen az ülőgumóit éri a golyó.

bigbang9.8.1

Ami pedig Amyt és Dave-et illeti – tudom, hogy egy sitcomról van itt szó, és tudom, hogy ez abszurd helyzeteket von magával (hiszen attól lesz a sorozat csak igazán humoros), ám Dave paródiába áthajló ábrázolását már egy kicsit soknak éreztem. Persze, vicces, hogy ekkora fanja Sheldonnak, de a poénjai akkor is erőltetettek voltak számomra, és egyszerűen képtelen voltam megállni, hogy ne sajnáljam Amyt.

Szóval nem volt ez olyan rossz, voltak nagyon jó, vicces beszólások, csak hát a sztorin lenne még mit csiszolgatni. Úgyhogy végeredményben adnék erre az epizódra egy erős közepest.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .