Elveszettek kerülnek elő, új szerelmek születnek és még Matt Bomer izmos feneke is a képbe kerül. Igazi szép idill! Höhö, kár, hogy az American Horror Storyról van szó, ami még hírből sem ismeri az idillt.

ahsv20

Talán még azért nem feledkeztetek meg Donovanről, aki Ramona Royale-lal karöltve szövögeti cseppet sem kedves terveit a grófnővel kapcsolatban – nos, mindketten visszatérnek a hotelbe, azonban más-más feladattal. Míg Ramona valóban komoly kárt okoz Elisabethnek, addig Donovan visszatipeg a kis lakosztályába, ahol nem más várja őt, mint a sorozat elején meggyilkolt lányok szelleme. Szegény kis elveszettek (hüpp-hüpp) nem igazán találják a helyüket, így aztán Don feladatot ad nekik, amelynek segítségével a hotel tovább züllhet – és ebből John Lowe nyomozó sem maradhat ki.

ahsv19

John nem csak a két lánnyal fut össze meglehetősen kalandos módon, hanem a feleségével, Alexszel is. Mindez annyira lesokkolja, hogy hazarohan a kislányához. Amit azonban út közben nem tud, az az, hogy akad egy potyautasa is. Szegény kis potyázónak persze fogalma sincs, mi folyik körülötte, azt azonban sikeresen eléri, hogy lassan mindenki őrültnek tartja a nyomozót – ebbe őt magát is beleértve.

Eközben Liz élete is felpezsdül. Miután a múlt héten már megismertük kiteljesedésének történetét, itt az ideje, hogy az élete is teljessé váljon: szerelembe esik. A baj csak az, hogy szerelme tárgya a grófnő aktuális kis kedvence, Tristan. Egybként azt hiszem, mind megértjük őt, ki ne lenne oda Tristanért? Liz iszonyú mázlista, hogy még viszonzásra is lelnek az érzései. Most már csak az a kérdéses, hogy vajon mit szól mindehhez Elisabeth?

ahsv17

Nagyon odavoltam ezért a részért – melyikért nem? – bár azt nem mondhatnám, hogy Murphy nem játszadozik az érzéseimmel. Abban a reményben ültem le, hogy folytatjuk a múlt heti mészárlást, amelyet egy hatalmas sereg gyerek követett el, azonban a kicsiknek se híre, se hamva. Viszont a mai epizód után mélyen elgondolkoztam, hogy talán Elisabeth nem is annyira meggondolatlan, hanem inkább tervei vannak a porontyokkal.

Amit még jobban lehet imádni a részben, hogy a szemfülesek – na jó, ANNYIRA azért nem kell szemfülesnek lenni – kiszúrhatnak nem kevés kapcsolatot az egyik korábbi évaddal. Persze azért nem árultak el minden kis részletet, csak odacsöpögtettek néhány félreérthetetlen bizonyítékot, hogy van valami közük egymáshoz.

ahsv18

Nem tudom eldönteni, hogy aggódom-e Elisabeth-ért. Tulajdonképpen a múltkori ellenérzéseim egy kicsit elmúltak vele szemben, miszerint teljesen meggondolatlan és felelőtlen. Az viszont ettől még tény marad, hogy a szeretőivel egyszerűen nem tud bánni. Egész konkrétan nem is vesz tudomást arról, hogy ők esetleg érző lények. Persze, ha az ember lánya grófnő, akkor ez lehet, hogy természetes velejáró. Én még nem voltam grófnő, de ha valaki igen, az elmesélhetné.

Ezt a hetet is tökéletesen kikerekítette az American Horror Story, nemigen lehet rá panaszkodni – ugyanis ha megpróbálnám, elkezdenék kételkedni magamban, valahogy itt soha semmi nem biztos. Vannak olyan sanda gyanúim, hogy Evan Peters nem hazudott, amikor azt nyilatkozta, hogy ez a legijesztőbb és legizgalmasabb évad. De ezt majd meglátjuk, még nagyon az elején járunk.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .