Mint a játékokban, a médiumok minden terén valamivel jobban preferálom a mágikus erőkkel spanoló karaktereket tank társaiknál – legyen az akár démoni vagy emberi eredetű mágiahasználó. Most így egy csokorba szedtem az öt (és a már szinte kötelező plusz egy) személyes kedvenc mágus karakteremet.

b119b5057d_57695729_o2

5. Sadao Maou (Hataraku Maou-sama!)

Bár ő faját tekintve is démon, és ezáltal jóval erősebb, mint egy átlag ember – az meg csak még ijesztőbbé teszi, hogy a negatív érzelmekből merít erőt. Ennek ellenére az emberi világban egy rendes, keményen dolgozó srácként kezdi élni életét, így akár el is tudnánk felejteni, hogy micsoda ereje is van, de akkor persze jönnek a lezúzni való ellenfelek, akik garantáltan a földbe lesznek döngölve általa.

Maou

4.Aladdin (Magi)

Negyedik helyezettünk simán pályázhatna a legcukibb anime protagonist címért, amiben azért, valljuk be, nem is akad igazán ellenfele. Aladdin a szemünk láttára válik egy naiv, aranyos, de már a kezdetekben is hatalmas erővel rendelkező kisfiúból a világ leghatalmasabb mágusainak egyike – és úgy, hogy mindvégig megmarad egy „ojisan”-ozó kis bugrisnak.

aladdin

3. Kazane Kagari (Witch Craft Works)

Na, ő az a boszorkány, akit senki sem akar az ellenfelének. Valódi kora ismeretlen, emberi identitása már csak részben igaz rá, és a gonoszok elit képviselői is kétszer meggondolják vele a harcot – legyen az akár Medusa, vagy Chronoire. Teljes mágikus ereje ismeretlen, de amikor mindenkit elfog a félelem, már csak a puszta jelenlététől, akkor már van okunk a reménykedésre.

kazane

2. Lyon Vastia (Fairy Tail)

Itt bizony bajban voltam, ugyanis a Fairy Tailből nemcsak Lyon a kedvencem – de mivel Gildarts-ot egy későbbi cikkbe akarom majd beilleszteni, így most az ezüstérmes a Lamia Scale jégmágusa lett. A kezdetekben antagonista srácot féltettem, hogy valamilyen úton-módon, de másvilágra varázsolják, és akkor egy újabb taggal bővült volna az elhunytas listám – azonban, hála az égnek Lyont nem egy olyan könnyen kiüthető jégszoborból faragták ki.

Lyon

1.Sakuma Eitarou (Macademy Wasshoi)

Amikor belekezdtem ebbe a sorozatba, akkor még csak azt hittem Sakumára, hogy csak egy szimpla perverz tanár, akinek van mit rejtegetnie. De, amikor megtudtam, hogy pontosan mi is a titka, a földre vetettem magam.  Bár nem sokat mutat a valódi erejéből, én mégis azt gondolom, hogy hozzá képest még Maou is gyenge kis padawan – ezért lett ő az aranyérmes.

sakuma

+Phibrizzo (Slayers)

Ha már démoni napot tartunk, akkor illik különdíjasként róla is megemlékezni. Phibrizzo, a Pokol Szolgája, egyike a leghatalmasabb démonuraknak, és mégis egy ártatlan kisgyermek képében rohangászik, majd ugyanazzal a gyermeki ábrázattal küld egy újmozdulattal bárkit a halálba – ami neki ez jó hobbi a nagy unatkozás közepette.

phibrizzo

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .