A Bait után reménykedtem is, hogy nem fogyunk ki az akcióból, és ezt az eheti rész garantálta is némi démonidézés és Lucy Lawless-el karöltve. Hölgyek és Dark One-ok, következik az Ash vs Evil Dead harmadik része a Book from Beyond.

 Ash vs Evil Dead S01E036

Az előző részben látott Ruby (Lucy Lawless) mielőtt még Ash után eredne, meglátogatja Kelly családjának maradványait, majd egy nem kifejezettem konyhai szeletelésre használt késsel bírja jobb belátásra a démonizált apát. Az első két felvonásból a dolgok úgy esnek le Amandanak, hogy Ash az elkapni való rosszfiú – valahol igaza is van – és nyomába is ered, hogy elfogja. Mindeközben triónk ellátogat Lionel Hawkins-hez (Kelson Henderson), akinek fordítása által betekintést nyerhetünk a könyv keletkezésébe, valamint a dolgok visszacsinálására. De persze, most sem sül el jól semmi – hiszen hét rész még hátravan az évadból, és ki kell tölteni az űrt.

Ash vs Evil Dead S01E034

Két pipa és egy kisebb fekete pontot szavazok meg most a Book of Beyond-nak. Ugyanis maga a széria ismét kitett magáért: Ash még mindig nem normális, bár próbál a bossnak tűnni, – ehhez képest semmit sem tud a könyvről, csak azt, hogy hogyan okozzon vele galibát. Lionel is jó epizódszereplő (bár úgy is tudjuk, hogy fog járni szerencsétlen), és hozzá köthető a két legjobb effekt is az epizódban.

Ash vs Evil Dead S01E035

Nagy pipa még Suzy miatt is, akik itt már egy eléggé furcsára sikeredett semleges egyén: a démonokat is vígan megvágja élezett aratóeszközével, de az is biztos, hogy Ash-ék oldalán sem áll. Persze még az évad elején járunk, így még bármi megtörténhet, de egyet már előre leszögezek itt: Amandát nem bírom. Sajnálom, hiába elkeseredett és hajtja a bosszú, azért figyelnie kéne arra is,a mit ő tesz, hiszen most majdnem mindenki meghalt miatta – csak azért, mert el akarja kapni Ash-t.

Ash vs Evil Dead S01E037

Kicsi Spoilert itt megengedek magamnak, de nem mehetek a démonidézős jelenet mellet sem: kapunk némi információt arról, hogy a Necronomikon hogyan és miért keletkezett – ami kivételesen nem időhúzás céljából történt –, valamint Lionel meg is idéz egy démont, akivel pár baráti szó és Amanda közbejárása miatt vérgőzbe csap át a tárgyalás, aminek a vége Ash vs démonok 3:0, valamint kétszer is kapunk egy kibilincselt rendőrnőt.

Ash vs Evil Dead S01E038

Mindent összevetve és láncfűrészt beizzítva a Book from Beyond egy újabb fokot csavart a hangulaton: pörgős, úgy repkednek benne a poénok, mint az emberek és külön fejhajtás a jó effektekért.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Ash vs Evil Dead S01E03 – Book from Beyond”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .