dw_s09e09_pic1

A múltkori kétrészes eposz mindkét feléről ódákat zengtem, tettem mindezt nem véletlenül. Ezen a héten is egy meglehetősen jó résszel ajándékoztak meg bennünket az alkotók – ugyan a Sleep No More-ba már bele tudok kötni, az összkép mégis remekre sikeredett. Még az a tippem is bejött, miszerint az új epizód lesz az évad libabőr fakasztója – de még mennyire, te jó ég! Ha a vége egy kicsit másképp alakult volna, akkor ez a rész is megkapta volna tőlem a csillagos ötöst.

dw_s09e09_pic2

A Doktor (Peter Capaldi) és Clara (Jenna Coleman) egy 38. századi űrállomáson kötnek ki, ami a Neptun körül kering, és teljesen kihaltnak tűnik. Amikor megpróbálják feltérképezni a fedélzetet, összefutnak egy négyfős mentőalakulattal, aminek tagjai a legénységet keresik. A Doktorék csatlakoznak a csapathoz és együtt próbálják kideríteni, mi történhetett a hirtelen totálisan elsötétült űrállomáson, és hogy vannak-e túlélők. Hamar kiderül, hogy nincsenek egyedül, ugyanis az éjsötét hajót szép lassan ismeretlen eredetű parazita-szerű szörnyek kezdik elözönleni, akik azonban túlságosan furcsán viselkednek – sőt, a Dokinak az egész sztori valamiért nagyon sántít.

dw_s09e09_pic3

Űrbázisos-parás epizódokat már láthattunk ebben a szezonban, gondoljunk csak az Under The Lake Before The Flood kettősére. Ez a mostani azonban sokkal másabb volt: végig koromsötét, csak annyi világosság volt, ami arra kellett, hogy lássuk a karaktereket, míg az előbb említett két részben ugye voltak földfelszíni jelenetek. Aztán a Sleep No More-ban az alkotók bedobták az amatőr felvételes megoldást is, ami egy tipikus, ezerszer látott horrorfilmes lépés, de meg volt a hatása: a szereplők szinte folyamatosan farkasszemet néztek velünk, ráadásul a kép pont akkor szakadozott, amikor kellett neki, hogy fokozza az izgalmakat.

Maga a történet is olyan volt, amilyet egy ilyesfajta Doctor Who epizódtól elvárunk: creepy szörnyetegek, pattanásig feszített idegek, körömrágós szcénák, sőt, még a zenei aláfestés is passzolt. Az különösen tetszett, hogy a csapat tényleg csapatként igyekezett kijutni a kutyaszorítóból. Ugyan az is igaz, hogy ha a Dokiék hozzácsapódtak valakikhez, akkor a többi tagot korábban sem tekintették „háttérzenészeknek”, de most valamiért mégis jobban együtt dolgozott mindenki. A lezárás viszont böki a csőrömet: oké, hogy függővég, de a következő epizódnak a trailer alapján semmi köze a mostanihoz, szóval ez akkor most azt jelenti, hogy a Doki és Clara csak úgy meglógott? Ha valóban így van, és nem kapcsolódnak össze rövid időn belül a szálak, akkor nagyon csalódott leszek!

dw_s09e09_pic5

Minden esetre még nem szomorkodom előre, mivel a széria ritkán okoz csalódást. Bármi is történjék, a következő epizód szintén nagyon ígéretesnek történik, úgyhogy unatkozni jövő hét szombaton sem fogunk.

 

Szerző

Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .